Politik

S har fordelt sine 18 poster i byrådets udvalg

I samtlige seks faste udvalg i Aarhus Byråd sætter Socialdemokratiet sig på næstformandsposterne.

Gruppeformand Camilla Fabricius og Socialdemokratiet har sat holdet for de kommende fire år i Aarhus Byråd. Foto: David Bering

Tre formandsposter, seks næstformandsposter og ni pladser som menige medlemmer af Aarhus Byråd. Socialdemokratiet har nu sat navn på, hvem der skal have partiets i alt 18 poster i byrådets seks udvalg.

Som det kom frem for en uges tid siden, da ledelsen af den nye socialdemokratiske byrådsgruppe, skal Camilla Fabricius være formand for økonomiudvalget, fremgår det af en pressemeddelelse fra Socialdemokratiet. Også nyvalgte Lone Hindø, der tidligere har siddet i byrådet, skal være formand. Det bliver hun for sundheds- og omsorgsudvalget. Desuden fortsætter Steen B. Andersen på sin nuværende post som formand for kulturudvalget.

Bundsgaard har sat navne på topposterne i S-gruppen

I samtlige seks faste udvalg bliver det en af Socialdemokratiets 13 byrådsmedlemmer, der sætter sig på næstformandsposten.

Louise Lindskrog i økonomiudvalget, Anders Winnerskjold i børn- og ungeudvalget, Ango Winther i teknisk udvalg og i sundheds- og omsorgsudvalget, Anette Poulsen i udvalget for Sociale Forhold og Beskæftigelse samt Hüseyin Arac i kulturudvalget.

Gruppeformand Camilla Fabricius konstaterer i pressemeddelelsen, at byrådsgruppen ser frem til at komme i gang med arbejdet efter årsskiftet:

»Ambitionerne er høje på byens vegne. Vi glæder os alle til at trække i arbejdstøjet, få lov til at arbejde med og fordybe os i opgaverne i de forskellige udvalg og gøre, hvad vi kan for at trække Aarhus i en endnu bedre retning.«

Flere af de nuværende byrådsmedlemmer må aflevere poster til nyvalgte. Bl.a. mister Peder Udengaard sine poster som næstformand i børn- og ungeudvalget, medlem af økonomiudvalget og titel som politisk ordfører til den 25-årige stemmesluger Anders Winnerskjold.

Rådmandskabale: Fravalg af stemmesluger udløser intern S-kritik

Peder Udengaard understreger, at det er »en del af pakken«, at den politiske ordfører sidder i økonomiudvalget. Samtidig havde han selv ønsket at blive medlem af kulturudvalget og sundheds- og omsorgsudvalget, fortæller Peder Udengaard, der ikke lægger skjul på, at han gerne ville være forsat som politisk ordfører.

»Men med det kanonflotte valg, Anders har fået, er det helt naturligt, at han indtræder som politisk ordfører. Han er knalddygtig, så er jeg sikker på, at han også kan løfte opgaven til ug. Jeg har tænkt mig at støtte ham alt, hvad jeg kan med min erfaring fra posten,« siger Peder Udengaard, der i de kommende fire år bl.a. ser en række spændende opgaver i at følge op på Aarhus 2017 og få bredt kulturen ud.

Som tidligere beskrevet i JP Aarhus skal Kristian Würtz være social- og beskæftigelsesrådmand, mens Camilla Fabricius skal være 1. viceborgmester og afløse borgmester Jacob Bundsgaard, der går efter at blive formand for kommunernes forening KL.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her