Politik

Venstre har valgt posten som rådmand for Teknik og Miljø

Bünyamin Simsek, politisk leder for Venstre, bliver i de kommende fire år teknisk rådmand i Aarhus.

Foto: Benjamin Nørskov

Efter en tænkepause siden valgresultatet stod klart natten til i onsdags, er Venstre i Aarhus nu nået frem til, hvilken rådmandspost partiet ønsker at sidde på i de næste fire år.

Venstre har netop meddelt, at politisk leder Bünyamin Simsek skal være rådmand for Teknik og Miljø.

»Vi har vurderet, at det vil være i Teknik og Miljø, at vi kan få gennemført rigtig meget af vores politik, og hvor vi kan sætte markante aftryk. Samtidig kan vi inden for de andre områder som f.eks. Børn og Unge markere os og levere politik. Det er den rigtige position at vælge for Venstre og mig,« siger Bünyamin Simsek.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) har konstitueret sig med 21 mandater bag sig i rød blok mod blå bloks 10 mandater. Dette magtforhold betyder, at rød blok er førstevælger af rådmandsposterne, mens blå blok kan vælge som nummer to. Thomas Medom (SF) meddelte onsdag morgen, at han i den næste byrådsperiode bliver børne- og ungerådmand.

Herefter har det været op til den borgerlige bloks storebror, Venstre, at vælge mellem Teknik og Miljø, Sociale Forhold og Beskæftigelse, Kultur og Borgerservice og Sundhed og Omsorg.

Ved de seneste kommunalvalg har posten som rådmand for Teknik og Miljø stået næstøverst i hierarkiet over rådmandsposterne i Aarhus Kommune, men alligevel tøvede Venstre.

Teknik og Miljø, som Kristian Würtz (S) er rådmand for, har gennem det seneste år været hårdt ramt af skandalesager om bilagsrod og brud på udbudsregler, hvilket bl. a. har resulteret i, at en chef og en direktør er blevet fyret, og at der er iværksat flere undersøgelser.

Venstre tygger på valg af rådmandspost i flere dage

Bünyamin Simsek afviste over for JP Aarhus i sidste uge, at denne tumult var årsagen til, at han og Venstre nølede, mens det ifølge lokalformand Michael Gram trak ned, at Teknik og Miljø er ramt af skandalesager.

Ved at besidde posten som teknisk rådmand vil Bünyamin Simsek få gode muligheder for at realisere en række af Venstres mærkesager fra valgkampen. For eksempel at skabe en bedre infrastruktur og bedre sagsbehandling for virksomheder.

Med Venstres valg er rådmandskabalen klar til at blive lagt, idet rød blok i onsdags forkonterede, at Venstre ville sætte sig på Teknik og Miljø. Således konstaterede Rabih Azad-Ahmad (R), at han ville vælge Kultur og Borgerservice. Rød bloks anden rådmandspost går til Kristian Würtz (S), der skal stå i spidsen for Sociale Forhold og Beskæftigelse. Jette Skive (DF) fortsætter som rådmand for Sundhed og Omsorg.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her