Politik

Kristian Würtz fortsætter som S-rådmand

Rådmanden for Teknik og Miljø Kristian Würtz fortsætter som Socialdemokratiets rådmand.

Foto: David Bering

Teknisk rådmand Kristian Würtz fortsætter som rådmand for Socialdemokratiet.

Det erfarer JP Aarhus fra flere kilder.

Et af valgets store spørgsmål har været, om det ville blive ham eller gruppeformand Camilla Fabricius, som ville få Socialdemokratiets rådmandspost i den kommende byrådsperiode.

Dels fordi Kristian Würtz har været belastet af, at der har været skandalesager om bilagsrod og brud på udbudsregler i hans afdeling, Teknik og Miljø, hvor en chef og en direktør er blevet fyret. Desuden havde Socialdemokratiets medlemmer sat Camilla Fabricius over Kristian Würtz på stemmesedlen.

Selv om 2.543 vælgere satte deres kryds ud for Camilla Fabricius mod 1.770 personlige stemmer til Kristian Würtz, valgte partiet altså, at han skulle fortsætte på rådmandsposten.

Hvilken af kommunens fem rådmandsposter Kristian Würtz ender med at få står endnu ikke klart. Det kan først afgøres, når Venstre har valgt, om partiet vil stå i spidsen for Teknik og Miljø, Sociale Forhold og Beskæftigelse, Kultur og Borgerservice eller Sundhed og Omsorg.

Ifølge JP Aarhus' oplysninger skal Camilla Fabricius være 1. viceborgmester. På denne post kan hun formentlig se frem til at skulle afløse Jacob Bundsgaard oftere på borgmesterposten, end viceborgmesteren sædvanligvis gør, hvis Jacob Bundsgaard bliver formand for kommunernes forening, KL - en post som han i dag har meddelt, at han kandiderer til.

Aarhus-borgmester går efter at blive kommuners formand

Partiets nye stemmesluger, Anders Winnerskjold, der fik 2.721 personlige stemmer skal angiveligt afløse Peder Udengaard som ny politisk ordfører.

Socialdemokratiet har ikke fordelt udvalgsposter, og hvem der skal være partiets repræsentanter i diverse råd og nævn.

Borgmester Jacob Bundsgaard og Socialdemokratiet i Aarhus har indkaldt til pressemøde i eftermiddag på rådhuset om konstitueringen af den socialdemokratiske byrådsgruppe.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Kristian Würtz, Camilla Fabricius, Jacob Bundsgaard eller lokalformand Morten Pless.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her