Politik

Borgmesterkandidater: Bestyrelsesansvar skal honoreres

Hverken Jacob Bundsgaard (S) eller Bünyamin Simsek (V) vil rokke ved aflønningen af bestyrelseshonorarer.

Den nuværende borgmester Jacob Bundsgaard (S) (tv) og Venstres spidskandidat, Bünyamin Simsek. Arkivofoto

Bestyrelsesopgaver skal man have løn for uanset størrelsen på borgmester- eller rådmandslønnen.

Det mener de to borgmesterkandidater Jacob Bundsgaard (S) og Bünyamin Simsek (V), som dermed afviser et forslag fra Enhedslisten om at modregne honorarer fra kommunale bestyrelsesposter i lønnen.

I en skriftlig tilbagemelding til JP Aarhus konstaterer borgmester Jacob Bundsgaard, at der ikke er grund til at lave om på aflønningsmodellen.

»Jeg er af den opfattelse, at når man løser en opgave af den karakter og med det ansvar, så bør det honoreres,« skriver Jacob Bundsgaard, der i år har fået en lønforhøjelse på godt 260.000 kr.

Når man løser en opgave af den karakter og med det ansvar, så bør det honoreres.
Jacob Bundsgaard (S), borgmester

Ifølge Enhedslisten får borgmesteren derudover 404.822 kr. i vederlag for at sidde i en række bestyrelser, som kommunen har udpeget ham til. Herunder bl.a. som formand for bestyrelsen i Aarhus Havn, som ejes af Aarhus Kommune. Rådmanden for Børn og Unge i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek, er sammen med teknikrådmand Kristian Würtz (S) Aarhus Kommunes politiske repræsentanter i bestyrelsen for Aarhus Letbane.

»Det er et kæmpe ansvar, som jeg får 30.000 kr. om året for at påtage mig. Det er ikke en del af min funktion som rådmand, og hvis Enhedslistens beslutning bliver en realitet, så er der alligevel en anden fra byrådet, som skal udpeges. Men det er ikke nødvendigvis en politiker, som vil kunne være med til at træffe beslutningerne effektivt,« siger Bünyamin Simsek, der understreger, at han ikke er med i f.eks. letbanens bestyrelse på grund af honoraret.

Enhedslistens spidskandidat til byrådet, Keld Hvalsø Nedergaard, mener, at politikerne i Aarhus skal følge Vederlagskommissionens anbefalinger fra 2016, der bl.a. lyder på, at borgmestre skal modregnes, når de modtager honorarer ved siden af borgmestervederlaget. Det har Folketinget ikke taget stilling til, og af den årsag har Enhedslisten på Christiansborg i sidste uge fremsat et forslag til Folketinget om at afskaffe borgmestrenes ekstra løn for eksempelvis en bestyrelsespost i KL. Enhedslisten i Aarhus vil til den kommende konstituering af det nye byråd efter kommunalvalget tage aflønningerne op til diskussion. Det vil rådmand for Sundhed og Omsorg Jette Skive (DF) gerne være med til. Ikke fordi hun vil afskaffe honoreringen af bestyrelsesposter helt.

»Ingen skal arbejde gratis, og hvis man har et stort ansvar, så skal man også have løn for det ansvar, man tager. Men vi kan godt diskutere, om honorarerne er for høje. Eksempelvis for bestyrelsesposterne i Aarhus Havn. Her vil en halvering af honoraret være fint. Borgmesteren får en stor løn i forvejen, så vi behøver ikke at komme op i de prislag,« siger Jette Skive, som i dag ikke har andre lønnede poster end rådmandsjobbet.

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her