Politik

»Der er for mange magtkampe og for meget blokpolitik i byrådet«

Politikerne skal arbejde bedre sammen om at skabe reelle løsninger til borgerne, mener spidskandidaten for Nye Borgerlige.

Thomas Kold er ny i politik, som han besluttede sig for at blive en aktiv del af i stedet for at »bruge 20 år mere på at gå og brokke mig«, som han siger. Foto: Anita Graversen/Polfoto

Thomas Kold er ny i politik.

Men det er netop derfor, aarhusianerne skal stemme på ham, fastslår Nye Borgerliges spidskandidat i Aarhus Kommune. For ifølge Thomas Kold er alt for mange af de nuværende byrådsmedlemmer groet fast til byrådsstolene.

»Der er for mange magtkampe og for meget blokpolitik i byrådet, som sådan set ikke handler om at komme borgerne til gode. Det skal der laves om på. Magtarrogancen i politik skal stoppes, for vi ændrer ikke noget, hvis vi ikke arbejder sammen,« siger Thomas Kold, der er parat til at samarbejde med alle partier i byrådet.

»Det er egentligt fløjtende ligegyldigt, om der står Alternativet, Nye Borgerlige eller Venstre. Hvis ikke der er visionære mennesker i byrådet, så får vi blot fire år mere i samme opgivende stil, og så gentager pladen sig selv. Allerede nu tænder det mange af de nuværende politikere, at der skal køres et ”spil” om rådmandspladser den 21. november. Jeg vil hellere arbejde på at sikre, at borgerne bliver tilfredse med et nyt visionært byråd med tanker for borgerne,« siger Thomas Kold.

Nye Borgerlige er i dag repræsenteret i Aarhus Byråd ved Lars Boje Mathiesen, som skiftede parti fra Liberal Alliance til Nye Borgerlige i efteråret 2016. Liberal Alliance kom i byrådet ved valget i 2013 med et mandat og 3.704 stemmer, og Thomas Kold er klar over, at der skal kæmpes for at hente mandatet hjem. Det gør han bl.a. ved at deltage i debatmøder, hvor antallet af fremmødte har overrasket ham.

»Der kommer ikke ret mange mennesker til debatmøderne. Det virker, som om folk er blevet trætte af politikere, og at borgerne er ved at give op. Man bliver lovet en helt masse i løbet af en valgkamp, men der bliver ikke taget fat på de reelle problemer i samfundet i løbet af valgperioden,« siger Thomas Kold, der ikke går voldsomt op i en lavere skatteprocent for aarhusianerne eller andre velkendte borgerlige mærkesager.

»Man kan altså godt være borgerlig og interessere sig for mennesker. Hvis vi gør det, så følger der en masse gode ting med,« siger Thomas Kold, der er gået ind i politik, fordi han er træt af at gå rundt og brokke sig.

»I mange år har jeg gået og brokket mig over samfundets nogle gange skæve og skøre udvikling, og hvis jeg ikke skulle bruge 20 år mere på at gå og brokke mig, så var det tiden til at gå ind i politik og forsøge at være med til at ændre de negative ting, til noget positivt,« siger han.

For travlt med byudvikling

Thomas Kolds tre vigtigste mærkesager for Aarhus handler alle om mennesker, konstaterer Thomas Kold.

»Vi er nødt til at investere mere i mennesker og velfærd. Politikerne i Aarhus har haft alt for travlt med at byudvikle, hvilket også er godt, men vi har de sidste 10-15 år glemt at sætte mennesket i centrum. Vi ser nu enorme udfordringer med borgere, der har netop en del udfordringer. Det er psykisk syge og hjemløse, som vi ikke har formået at tage hånd om. Jo flere mennesker der har det skidt, jo dårligere vil samfundet udvikle sig,« mener Thomas Kold, som også vil arbejde for en anden tilgang til integration af flygtninge og indvandrere.

»Vi har gennem årene tabt alt for mange og i respekt for indvandrere og byens borgere, så skal vi turde italesætte integrationsproblemerne og få dem løst,« siger Thomas Kold, der peger på et roligere natteliv i Aarhus, som sin tredje mærkesag.

»Det er almen kendt blandt politiet og de unge, at nattelivet flyder med stoffer og andre rusmidler. Vi skal have en ren by, ingen vold og ingen stoffer. For min skyld kunne nattelivet sagtens lukke ned kl. 03.00, så kunne de unge også få mere ud af weekenden,« påpeger Thomas Kold, der med det samme fastslår, at udmeldingen ikke skyldes, at han er blevet en »sur gammel mand«.

Det er heller ikke årsagen til, at Thomas Kold vil af med det, som han kalder »prestigeprojekterne«.

»Letbanen og Aarhus Ø er gode eksempler på projekter, som er gået galt. Letbanen er alt for dyr og forældet, og jeg er bange for, at Aarhus Ø bliver en spøgelsesby. Visionerne er blevet tabt i byfortætningens tegn, og samtidig har man glemt alle andre områder af Aarhus. Det skal der laves om på,« mener Thomas Kold.

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her