Politik

Bundsgaard: Projekt vil skabe 350 nye firmaer

Program skal bl.a. sikre, at studerende på de videregående uddannelser i Aarhus modtager undervisning i iværksætteri.

Mindst 350 nye virksomheder.

Sådan lyder ambitionen fra borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard (S), efter søsættelsen af et nyt iværksætterprojekt, som bl.a Region Midtjylland og EU står bag.

Entrepenørskab i Uddannelser (EIU) hedder projektet, der har et samlet budget på 41,25 mio. kr., hvoraf de 20,6 mio. kr. kommer fra EU’s socialfond, ligesom Regionsrådet også har bidraget markant.

Projektet omfatter de af Region Midtjyllands kommuner, hvor der findes videregående uddannelser, hvilket bl.a. gælder Randers, Silkeborg, Herning og Aarhus. Helt konkret skal projektet udmønte sig i, at 7.000 studerende i Region Midtjylland modtager undervisning i iværksætteri, hvoraf 2.500 studerende skal indgå i et iværksætterforløb i et studentervæksthus.

Kommunerne involveret i projektet skal også selv bidrage økonomisk, og derfor har Jacob Bundsgaard indstillet til Aarhus Byråd, at der bevilges 300.000 kr. årligt over tre år til projektet for at forstærke iværksætterindsatsen i de aarhusianske uddannelsesinstitutioner såsom Aarhus Universitet, VIA University College og Aarhus Maskinmesterskole.

»Aarhus har en enorm talentmasse af unge, som gerne vil starte egen virksomhed. Hidtil har vi set, at mange aarhusianske studerende starter egen virksomhed som arkitekter, designere, ingeniører og virksomhedskonsulenter, men jeg er overbevist om, at vi kan få endnu flere med som iværksættere. Jeg forventer derfor, at den nye indsats giver mindst 350 nye virksomheder,« lyder det fra Jacob Bundsgaard.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Power må skrue ned i Danmark

Tilførsel af ny kapital til moderselskabet i Norge betyder, at elektronikkæden Power må reducere planerne om ekspansion i Danmark. Storbank skal give lov, hvis der åbnes flere varehuse her i landet. Finans
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Omlægning af banen fra Hovedgård til Hasselager

Bo Lindbirk, Fastrupvej 37, Solbjerg
Solbjerg og dens opland er i vild opstandelse over den VVM-undersøgelse, der nu er til høring.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her