*

Odder

Europas største musikfestival for børn kommer til Odder

Alle skoleelever i Horsens og Odder Kommuner kan godt begynde at glæde sig til mere end 200 koncerter i efteråret 2019.

Musik for børn. Her er det Ulla Abdulla Cocobongoband, der spiller ved et tidligere LMS-arrangement. Foto: Christian-Brandt

Musik i Tide Festival holdes hvert andet år af det nationale kompetencecenter LMS – Levende Musik i Skolen, som har til huse i Aarhus – i samarbejde med en kommune.

I 2017 blev festivalen holdt i Sønderborg, mens den i 2019 holdes i et samarbejde mellem Odder og Horsens Kommuner. Det er første gang, at festivalen holdes i samarbejde med to kommuner, og det bliver den største festival nogensinde i LMS’ historie og forventeligt også Verdens Største Musikfestival for børn.

Tre dage i 2019

Festivalen vil forløbe over tre dage i efteråret 2019, hvor der vil blive afholdt over 200 skolekoncerter, således at alle skoleelever vil opleve to koncerter hver.

Foruden koncerterne vil der også være oplæg for det faglige personale i form af kurser, foredrag, konferencer og netværksmøder.

Såvel Horsens Kommune som Odder Kommune er optaget af at skabe en unik festival sammen. Det bliver derfor en festival, som både finder sted i Horsens og i Odder og forventeligt vil flere skoleelever fra de to kommuner også blandes før og under festivalen.

Allerede nu er der igangsat et arbejde med at etablere kulturcrew for elever på alle skolerne i Odder Kommune. Det sker i samarbejde med musikskolen og LMS.

Basisøkonomien i festivalen vil for de to kommuner være 1 mio. kr. med en forventet fordeling på 200.000 kr. for Odder Kommune og 800.000 kr. for Horsens Kommune. Derudover bidrager LMS til den samlede økonomi, ligesom der skal søges eksterne fonde for at skabe ekstra indhold.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Ulækre skoletoiletter – har forældrene ikke et ansvar?

Sidsel Vejby, cand. ling. merc. (mor til børn i hhv. 1. og 4. klasse) Rønbjergvej 15, Risskov
På mine børns skole er toiletterne lige så uhumske som før renoveringen.

Debat: Dansk landbrug er ikke rosenrødt

Holger Øster Mortensen, ”Liselyst”, Præstholm Mk., Odder

Debat: Selvfølgelig skal elever i folkeskolen til julegudstjeneste

Sebastian Joubert | S. Kaimson, Byrådskandidat for De Konservative, Vester Allé 21- 2., Aarhus C
Hvis ikke vi bliver mindet om, hvorfor vi holder jul, bliver det hele bare en gaveregn – uden at der er en mening med det.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her