*

Odder

Gymnasieelever skal til Mars

På torsdag skydes årets sciencedag på Odder Gymnasium i gang. Det lægges i hænderne på gymnasiets egen astrofysiker lektor Mathias Egholm.

Han vil tage eleverne med på rumrejse til Mars: Fra raketten letter fra Jorden og hele turen til Mars, hvor eleverne – i hvert fald i undervisningsforløbet – skal overleve i flere år. Uden for undervisningslokalet vil en bemandet mission tur-retur til Mars mindst tage fire år.

De 750 elever fra Odder Gymnasium skal samarbejde med elever fra EUX Skanderborg Odder, grundskolernes 9. klasser i Odder samt Aarhus Syd.

Der skal arbejdes med at gøre ting vægtløse, og der skal laves forsøg, der afprøver, hvordan kroppen fysisk reagerer på vægtløshed. Andre opgaver er om raketbrændstof, meteornedslag og undersøgelse af overfladen på Mars.

1. g-eleverne har forberedt dagen i deres naturvidenskabelige grundforløb.

Dagen har som det primære formål at styrke unges interesse og nysgerrighed inden for naturvidenskab og er en del af den landsdækkende Naturvidenskabsfestival, der foregår hvert år i uge 39. Foruden brobygning mellem grundskole og gymnasium på både elev- og lærerside har dagen også det store udbytte, at eleverne bliver trænet i formidling.

Det er primært 1. g-eleverne på gymnasiet, der formidler teori og igangsætter eksperimenterne sammen med 9. klasserne.

ufno
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lad os lige smutte til London eller Paris

Jonathan Ries, bestyrelsesmedlem Vedvarende Energi Klosterport 4F, Aarhus C
Vores forbrug har taget overhånd, når danskere flyver til udlandet på en smuttur for at holde julefrokost. Hvad med miljøet?

Debat: Hvorfor blev Camilla Fabricius ikke rådmand?

Randi Bruhn Mannion, Hvidmosevej 8, Ebeltoft
Endelig kom der et svar fra formanden fra Socialdemokratiet i Aarhus på spørgsmålet om, hvorfor Camilla Fabricius ikke blev rådmand i Aarhus.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her