Odder

Odder kan blive årets aftenskolekommune

»Odder Kommune kan og vil samarbejde med aftenskolerne.«

Sådan lyder det i helt kort form fra Aftenskolerådet, der derfor har indstillet Odder Kommune til prisen som Årets Aftenskolekommune 2017.

Aftenskolerådet er Den Lille Aftenskole, Gylling Fritidsskole, FOF, AOF Skanderborg-Odder, Musikskolen for Voksne, Odder Harmoniorkester og Gigtskolen Odder, og de synes altså, at deres hjemkommune fortjener en pris.

I indstillingen skriver rådets formand, Palle Hansen, at der er flere årsager til indstillingen:

»Det gode, tætte og frugtbare samarbejde mellem forvaltningen, aftenskolerådet og den enkelte aftenskole. Den tætte kontakt mellem aftenskolerne, politikerne og embedsmænd. Der afholdes således årlige møder med embedsmændene og politikerne, hvor vi føler, at vi bliver støttet i det vi gør, samtidig med at vi bliver tænkt som mulige aktører ved implementering af nye kommunale tiltag.«

Uddeles i København

Og rosen fra Palle Hansen stopper ikke med det:

»Kommunen følger med i vores forbrug af folkeoplysningstilskud og tilfører flere penge, når rammen er brugt, så vi hele tiden har kunnet holde vores tilskud på 100 pct. Så vi føler os faktisk heldige i en periode, hvor mange kommuner skærer ned på folkeoplysningstilskuddet.«

Odder Kommune roses også for, at der oprettes og støttes mange sundheds- og bevægelses hold for både handicappede og ikkehandicappede.

Aftenskolernes Pris arrangeres i et samarbejde mellem FO-Aarhus, Arbejdernes Oplysningsforbund (AOF), Dansk Oplysnings Forbund (DOF), Folkeligt Oplysnings Forbund (FOF), Liberalt Oplysnings Forbund (LOF) og Fora.

Prisen bliver uddelt ved at arrangement i København den 20. september, hvor formanden for børn-, unge- og kulturudvalget, Anne Bonefeld (V), formanden for folkeoplysningsudvalget, Marianne Hundebøll (SF), og direktøren for børn, unge og kultur i Odder Kommune, Karsten Poulsen, deltager.

ufno
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vores massive svigt af ældre medborgere

Hardy Mikkelsen, miljøchef, Holme Parkvej 284, Højbjerg
Vi fralægger os som samfund ansvaret fuldstændigt. Og imens har tricktyvene kronede dage med at bestjæle vore ældre medborgere.

Debat: Timemodellen harmonerer ikke med trenden i tiden

Steen Christensen, lodsejerforeningen for Stilling-Solbjerg Sø, Stilling Kirkevej 12, Skanderborg
Kære (Bane)Danmark Først og fremmest skal jeg anføre, at vi i lodsejerforeningen på ingen måde kan tilslutte os timemodellen, uanset hvilken linjeføring der anvendes, idet vi finder togtransport over så relativt korte afstande ufleksibel og forældet.

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her