Annonce
JP Aarhus 20 år
Odder

Far og seks børn stod til udvisning: Nu er somalisk familie gået under jorden

Faderen takker i et Facebook-opslag lokalområdet for den opbakning, familien har fået.

Sidste måned blev der holdt såkaldt støttemarch i Odder til fordel for den somaliske familie. Mængden af mennesker gik i samlet flok til familiens hjem, hvor der var kage, kaffe og somaliske specialiteter. Foto: Tobias Nicolai

I de seneste uger har en somalisk families skæbne givet anledning til økonomisk indsamling, debat og støttemarch i Odder, hvor familien har boet de seneste tre år.

Syv ud af ni medlemmer af familien, faren og seks børn i alderen 2-12 år, fik i sidste måned besked om, at de skulle sendes hjem til Somalia, da man har vurderet, at det er sikkert for dem at vende tilbage.

Og mandag skulle familiemedlemmerne efter planen have været udvist, men det skete ikke, da familien er gået under jorden, skriver Århus Stiftstidende.

»Håbber dE voksne lader dig og Din familie Blive i Odder«: Venner, forældre og bekendte i støttemarch for hjemsendt somalisk familie

Faderen takker i en Facebook-gruppe, der tilhører Venligboerne Odder, gruppens medlemmer og lokalområdet for den støtte og opbakning, som familien har fået.

Han oplyser samtidig, at familien er rejst til et sted, hvor de kan skabe de trygge rammer, som de ifølge faderen ikke kan få, hvis de bliver sendt tilbage til Somalia.

Frem til mandag var det Odder Kommune, som havde ansvaret for familien. Men da der er tale om en personsag, afviser afdelingsleder Elsebeth Berthelsen at kommentere sagen over for Århus Stiftstidende.

Debat: Uforståelig og kynisk udvisning af børn

Ifølge mediet modtager familien ikke længere økonomisk støtte og har kun i omegnen af 10.000 kroner, som stammer fra en indsamling, til rådighed.

Mens det er blevet besluttet, at faderen og seks af de i alt syv børn skal udvises, er moderens og det sidste barns ankesag om ophold endnu ikke afsluttet.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Sæt strukturændringer i Børn og Unge på standby

Lone Norlander
Enhedslisten opfordrer til, at rådmanden, og de øvrige politikere bag budgetforliget, igen vil lytte til den store usikkerhed og utryghed, som deres beslutning om nedskæringer og ny struktur i Børn og Unge har medført.

Debat: Regeringens spareiver rammer gymnasiale suppleringskurser

Annette Nordstrøm Hansen
Enhver skelen til faglige og pædagogiske hensyn bliver tilsidesat til fordel for jagten på selv de mindste besparelser.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her