Odder

Mere end 1.200 fulgte valgmøde online

Da Odder Kommune holdt valgmøde i sidste uge, kunne debatten streames live på nettet. De fleste vælgere fulgte med på Facebook.

Alle de opstillede lister og partier var repræsenteret under live-debatten. På Odder Kommunes Facebook-side havde borgerne selv stillet de spørgsmål, som de ønskede besvaret af politikerne under onlinevalgmødet. Foto: Odder Kommune

Kameraet blev tændt og routeren sat til, da repræsentanter fra alle 11 partier og lister mødtes til valgmøde onsdag den 8. november.

Her fulgte 1.200 vælgere med på telefonen, iPads eller computeren, da politikerne blev stillet spørgsmål om fremtiden i Odder Kommune.

»Onlinevalgmøder er et godt supplement til de mange fysiske valgmøder, der bliver holdt i hele kommunen. For nogle kan det være svært at finde tiden eller få familie-kabalen til at gå op, så man kan komme til et fysisk valgmøde. Med onlinemødet kan man se med, når man har lyst, og det tror jeg tiltaler mange,« siger Odder Kommunes kommunikationschef, Rasmus Blicher.

Til mødet var det borgerne, der havde valgt temaerne og spørgsmålene til debatten på Odder Kommunes Facebook-side.

Onlinevalgmøde

11 partier og lister deltog

Socialdemokratiet: Lone Jakobi

Det Radikale Venstre: Kresten Bjerre

De Konservative: Martin Mikkelsen, Niels Rosenberg og Ryan Moric

Socialistisk Folkeparti: Klavs Vedel, Helle Møller og Marianne Hundebøll

Liberal Alliance: Henrik Morbjerg

Jørgensenlisten: Jan Jørgensen

Dansk Folkeparti: John Rosenhøj

Nyt Dansk Demokrati: Jørn Lykke Stouenberg

Venstre: Ole Lyngby Pedersen, Lone Riis og Jan Gade.

Enhedslisten: Ditte Marie Thejsen og Henrik Opstrup

Politikerne blev stillet spørgsmål i debatemnerne infrastruktur, opland og børn.

Spørgsmålene blev formidlet gennem ordstyrer Søren Laursen, tidligere tv-vært på TV Syd.

Forskel i spilletid

Valgmødet blev sendt live på Odder TV, som man finder på Odder.dk, og derudover kunne mødet også streames på Odder Kommunes Facebook-side.

Netop debatten på Facebook-siden fik flest seere. Her blev live-videoen set af 950 forskellige seere. På Odder Kommunes egen hjemmeside er videoen blevet afspillet 533 gange.

Der var dog markant forskel på, hvor længe seeren blev hængende. På Odder.dk har borgeren i gennemsnit set mødet i 26 minutter, hvor det drejer sig om et minut og 50 sekunder i gennemsnit på Facebook-siden.

Der var lidt flere kvinder end mænd, der fulgte med i debatten. Generelt var folk i aldersgruppen 25-54 år de mest interesserede i debatten, oplyser Odder Kommune.

Facebook giver seere

Det var ikke første gang, at Odder Kommune valgte at holde et onlinevalgmøde. Det første blev afholdt under det seneste kommunalvalg i 2013, hvor Odder som den første kommune i Danmark gennemførte et valgmøde på net-tv.

Her havde tre vælgermøder mellem 275 og 360 seere. Den store forskel i antallet af seere fra forrige valg til dette valg skal ifølge Claus Buur Rasmussen, webmaster fra Odder Kommune, findes i den nye brug af Facebook.

»Facebook har givet mange flere seere. Det er to forskellige medier. På Facebook får vi flere seere, der måske ikke var bevidste om, at der var valgmøde, men er scrollet forbi og fulgt tilfældigt med. Her er nogle blevet hængende. På hjemmesiden er det derimod vælgere, der er bevidste om, at de gerne vil følge med,« siger han.

»Om fire år kan det være, at vi har helt andre muligheder for at sende valgmøder og skabe interesse for valget, og så er vi klar til at afprøve de muligheder også.«

Odder Kommunes Facebook-side har ca. 7.500 følgere og er dermed den kommunale Facebook-side, der har flest følgere i forhold til antallet af borgere i kommunen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her