*

Norddjurs

Nye ejere: Landmad.dk fortsætter som eget brand

De fysiske butikker er ikke en del af det køb, De 5 Gaardes ejer, Troels Holch Povlsens Nine United, har foretaget.

Landmad-butikken, der har været drevet på Kannikkegade i Grenaa siden 2013 er lukket som følge af konkursbehandlingen af Landmad Grenå ApS. Foto. Landmad.dk

De nye ejere af brandet eller varemærket Landmad.dk har ingen ambitioner om at udbrede konceptet med de moderne gårdbutikker med kvalitetsvarer på alle hylder i et tempo, så der inden udgangen af 2020 skal være mindst 50 Landmad-butikker spredt ud over hele landet.

Det har ellers været det langsigtede mål for Louise Dolmer fra Grenaa, der i 2011 satte skibet i søen og stiftede selskabet Landmad.dk A/S og Landmad Grenå ApS.

»Jeg vil hellere have én butik, der kører godt«, konstaterer Claus Hvid, der driver De 5 Gaarde.

Han understreger, at det ikke er De 5 Gaarde – men selskabet Nine United A/S – der har købt nogle af rettighederne i forbindelse med, at Landmad.dk A/S har været under konkursbehandling.

Rent juridisk er den nye ejer af Landmad.dk-aktiverne selskabet Nine United A/S, der ejes af Troels Holch Povlsen, som også er en del af ejerkredsen af De 5 Gaarde.

Her er der tale om et kommercielt samarbejde, som tæller Frijsensborg, Gyllingnæs, Schackenborg, Wedellsborg og Constantinsborg.

Landmad-handlen omfatter brandet eller varemærket, hjemmeside og lignende aktiver.

De fysiske Landmad-butikker indgår ikke i handlen.

Butikkerne står udenfor

De øvrige butikker er i franchise-eje og her skal der forhandles en ny aftale i hus, hvis samarbejdet skal fortsætte.

»Og det er den del, som vi er i gang med nu«, forklarer Claus Hviid.

Konkret bliver der tale om, at de Landmad.dk-rettigheder, der nu er handlet, skal varetages i regi af De 5 Gaarde.

Claus Hviid er imponeret over den interessante og vedkommende fortælling, som Louise Dolmer har formået at bygge op på rekordtid over for forbrugerne.

Men samtidig må repræsentanten for de nye ejere erkende, at det ikke er lykkedes at tjene penge nok i Landmad-butikkerne.

Claus Hviid understreger, at det giver megagod mening for de nye ejere at få Landmad-konceptet ind som en udvidelse eller et supplement til det eksisterende De 5 Gaarde.

»Hidtil er varerne mest kommet fra De 5 Gaarde. Men nu åbner vi op for, at vi kan handle med andre leverandører, som gerne vil ind i Landmads-konceptet.«

Inden han tør melde alt for klokkeklart ud om, hvad fremtiden vil bringe for Landmads mange leverandører, skal der lige et grundigt serviceeftersyn til.

Louise Dolmer i ny rolle

»Vi skal både have kigget på, hvad det er for nogle varer, det giver mening at have i butikkerne, og hvad er det for varer, der på et kommercielt plan kan trække handel nok. Vi er nødt til at få lidt mere tonage på de varer, vi skal sælge,« siger han.

Louise Dolmer fortsætter som konsulent hos de nye ejere af Landmad.dk.

Hendes arbejdsområde bliver fremover i en helt ny rolle, blandt andet skal hun være med til at udvælge producenter til butikkerne.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Ulækre skoletoiletter – har forældrene ikke et ansvar?

Sidsel Vejby, cand. ling. merc. (mor til børn i hhv. 1. og 4. klasse) Rønbjergvej 15, Risskov
På mine børns skole er toiletterne lige så uhumske som før renoveringen.

Debat: Dansk landbrug er ikke rosenrødt

Holger Øster Mortensen, ”Liselyst”, Præstholm Mk., Odder

Debat: Selvfølgelig skal elever i folkeskolen til julegudstjeneste

Sebastian Joubert | S. Kaimson, Byrådskandidat for De Konservative, Vester Allé 21- 2., Aarhus C
Hvis ikke vi bliver mindet om, hvorfor vi holder jul, bliver det hele bare en gaveregn – uden at der er en mening med det.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her