*

Norddjurs

I Ørum bygger de pyramider

Støbning af to pyramider ved Ørum Aktiv Center er gået i gang.

Så bygges der pyramider i Norddjurs. Den lokale kunstner Morten Skovmand står bag. Pressefoto

I de kommende uger er der byggeaktivitet foran Ørum Aktiv Center.

Det er lokale folk fra murerfirmaet Bent Klausen med Kaj Søegaard, tømrer Frank Birch, arkitekt Mogens Skriver Rasmussen og kunstneren Morten Skovmand, der står for støbning af to ”trinpyramider”.

Morten Skovmand, der har stået for udsmykningen og farvesætningen af Ørum Aktiv Center, har udarbejdet modeller til to pyramider, der skal placeres uden for centret, og som svarer til malerierne inde i hallen.

Pyramider at stå på

Den ene pyramide vil blive støbt ud for hovedindgangen ved buslommen, og den anden placeres, hvor man fra Østbakken nærmer sig Ørum Aktiv Center.

»Placeringerne markerer indgangene til centret og kan ved Østbakken fortælle, at man ikke skal køre ligeud« siger Morten Skovmand, der også håber, at trinpyramiden ved hovedindgangen kan bruges til at se på, sidde på, når man venter ved bus og parkering, springe op på, og måske stille sig på trinene alt efter resultater på banen eller i hallen.

Trinpyramiderne støbes i hvid beton og er 1,80 meter høje og 3,20 meter brede. Projektet er støttet af Norddjurs Kommune og indgår som en del af kommunens engagement i Kulturbyåret Aarhus 2017.

Alle er velkomne til at følge støbeprocessen, som vil foregå løbende i de kommende uger, når vejret tillader det, og som afsluttes med en festlighed, hvor borgmester Jan Petersen sammen med Kulturudvalgsformand Else Søjmark og Ørum Aktiv Centers bestyrelsesformand vil fernisere værkerne.

ufno
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Er rent drikkevand virkelig ubetydeligt?

Jørgen Christensen, Tisetvej 24, Solbjerg
I VVM-redegørelsen for en ny jernbanestrækning mellem Hovedgård og Hasselager står der under punktet ”Risiko for forurening af drikkevand”, at den er »ubetydelig« for alle tre linjeføringer i og omkring Solbjerg – selv om jernbanen føres hen over vores drikkevandsressourcer.

Debat: Sober vejomlægning ved Stavtrup

Gert E. Aarslev, formand for Stavtrup Lokalråd

Debat: Kulturhovedstad – succes eller fiasko?

Per Hovgaard, Niels Bohr Vej 28, 8260 Viby J
Ikke siden starten af dette kulturhovedstadsvanvid i 1985 har der været en eneste værtsby, der har kunnet melde om succes.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her