Norddjurs

Regnskabet kom godt i havn

Alle tre tankgårde er solgt, og indtjeningen ligger over budget.

Direktør Henrik Carstensen ser masser af positive udviklingsmuligheder, efter det hurtigt er lykkedes at opfylde en del af havnens strategi. Foto: Lokalavisen

Fra Kattegat blæser der i øjeblikket særdeles positive vestenvinde ind over Grenaa Havn. Sidste år øgede erhvervshavnen omsætningen med syv millioner i forhold til året før, og det første halvårsregnskab i 2017 viser ligeledes en indtjening over budgettet.

Samtidig er Grenaa Havn godt i gang med at opfylde dele af den strategi, som adm. direktør Henrik Carstensen begyndte at tegne, da han for knap to år siden satte sig i chefstolen. Senest er det lykkedes at tiltrække en del af biogasvirksomheden Bigadans aktiviteter, når virksomhedens datterselskab Bioman flytter sine hovedaktiviteter til Grenaa Havn og i samme ombæring har købt to af havnens tre tankgårde.

»Vi er en af de eneste havne, der har ejet tankgårdene selv, men det kræver rigtig meget spidskompetence at drive dem og sørge for certificeringer. Derfor er det en del af vores strategi, at de skulle sælges, så vi kan arbejde mere målrettet med vores egne kerneområder,« fortæller adm. direktør i Grenaa Havn Henrik Carstensen.

Det var målet for havnen, at alle tre tankgårde skulle sælges i løbet af 2017, og direktøren kan da også meddele, at den sidste tankgård netop er blevet solgt. Hvem køberen er, kan han endnu ikke afsløre, da virksomheden ikke ønsker navnet frem før overtagelsen i oktober.

Godt navn

Under alle omstændigheder er Henrik Carstensen stærkt tilfreds med, at det er lykkedes at få tankgårdene afsat på relativt kort tid. Det vidner om et godt ry, mener direktøren.

»Vi har et godt navn, hvor virksomhederne ved, at der er plads til skibene, og servicen er god. Og så ligger vi jo bare et sted, hvor der kan være store besparelser i sejltimerne,« uddyber Henrik Carstensen.

Biomans aktiviteter på havnen betyder, at der årligt skal håndteres cirka 50.000 tons biomasse over kajkanten, hvilket svarer til omkring 20 skibsanløb om året. Det er endnu uvist, hvad det mandskabsmæssigt vil betyde, men daglig driftsleder hos Bioman René Svenningsen vurderer, at der på sigt bliver behov for endnu et par ansættelser til at klare de øgede aktiviteter i Grenaa.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vores massive svigt af ældre medborgere

Hardy Mikkelsen, miljøchef, Holme Parkvej 284, Højbjerg
Vi fralægger os som samfund ansvaret fuldstændigt. Og imens har tricktyvene kronede dage med at bestjæle vore ældre medborgere.

Debat: Timemodellen harmonerer ikke med trenden i tiden

Steen Christensen, lodsejerforeningen for Stilling-Solbjerg Sø, Stilling Kirkevej 12, Skanderborg
Kære (Bane)Danmark Først og fremmest skal jeg anføre, at vi i lodsejerforeningen på ingen måde kan tilslutte os timemodellen, uanset hvilken linjeføring der anvendes, idet vi finder togtransport over så relativt korte afstande ufleksibel og forældet.

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her