*

Norddjurs

»Det er ikke legetøj, det er seriøs musik«

Tommy Christensen bygger guitarer af cigarkasser.

Under navnet Tommybox Guitars bygger Tommy Christensen sine cigarkasseguitarer.

”Cohiba”, som er et cigarmærke, står der på den tre-strengede guitar, som Tommy Christensen kører fingrene ned over. Ud af det særprægede instrument klinger de umiskendelige akkorder fra Creedence Clearwater Revival, mens den indre stemme synger med. »Theeere’s a bad moon on the rise«.

Han stopper kortvarigt strengelegen.

»Jeg vil jo rigtig gerne have, at folk får mere kendskab til de her guitarer. Det er ikke legetøj. Det er helt seriøs musik,« siger han med en lidt alvorlig mine, inden han lader Lynyrd Skynyrds toner flyde ud af den hjemmebyggede guitar. »Sweet home Alabama« synger den indre stemme med.

Ingen begrænsninger

Cigar Box Guitar er betegnelsen for de instrumenter, som Tommy Christensen fra Glesborg siden 2015 har haft som stadig stigende interesse at bygge.

Navnet har de, fordi de er bygget af – ja – gamle cigarkasser. Det er nok heller ikke helt tilfældigt, at det er god, gedigen sydstatsrock, som han vælger at spille for at give prøver på instrumenternes formåen, for cigarkasseguitaren har sit ophav i de amerikanske sydstater, hvor pengene var få, og man måtte bruge fantasien, og det man lige havde ved hånden, hvis musikken skulle spille. Igennem årene er teknikkerne blevet forfinet. De guitarer, som bliver til i Tommy Christensens lille hjemmeværksted under navnet Tommybox Guitars, er hovedsageligt bygget til at blive sat i kontakt med en forstærker, så de interimistiske materialer kommer helt til sin ret.

»Man skal da altid lige have muligheden for at sætte gang i en forstærker. Det er sgu det fedeste,« konstaterer han med et grin og sætter meget rammende en AC/DC-kop med kaffe på bordet.

Det er nemlig den klare ambition, at lyden fra Tommybox Guitars lige så stille skal blive højere og højere i den forstand, at kendskabet til denne type strengeinstrumenter gerne må blive større. De kan nemlig noget helt særligt, mener Tommy Christensen.

Noget helt særligt

»Det er en ret god indføring, hvis man gerne vil lære at spille guitar. Der er ikke nogen begrænsninger for, hvad man kan spille, men man lærer lettere de basale teknikker, uden man hele tiden skal tænke over at ramme de rigtige akkorder,« forklarer Tommy Christensen.

Det betyder dog ikke, at det kun er begynderne, der har noget at hente i cigarkassernes klang.

»Som guitarist kan man jo skille sig helt vildt ud, hvis man for eksempel har sådan en type guitar. Hver eneste guitar er et unikt instrument, der alle er forskellige i den akustiske klang. Det kommer helt an på, hvilken æske der er brugt som krop i guitaren,« siger Tommy Christensen og fortsætter:

»Det er også den vej, jeg gerne vil, for lige nu bygger jeg lidt ud fra, hvad der lige falder mig ind, men jeg vil rigtig gerne nå til et sted, hvor folk henvender sig til mig og beder mig om at bygge en guitar til dem ud fra nøjagtigt deres ønsker. Det ville være et stort skulderklap, når de så får et instrument, der bare er i orden,« fastslår TommyBox Guitars.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Ulækre skoletoiletter – har forældrene ikke et ansvar?

Sidsel Vejby, cand. ling. merc. (mor til børn i hhv. 1. og 4. klasse) Rønbjergvej 15, Risskov
På mine børns skole er toiletterne lige så uhumske som før renoveringen.

Debat: Dansk landbrug er ikke rosenrødt

Holger Øster Mortensen, ”Liselyst”, Præstholm Mk., Odder

Debat: Selvfølgelig skal elever i folkeskolen til julegudstjeneste

Sebastian Joubert | S. Kaimson, Byrådskandidat for De Konservative, Vester Allé 21- 2., Aarhus C
Hvis ikke vi bliver mindet om, hvorfor vi holder jul, bliver det hele bare en gaveregn – uden at der er en mening med det.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her