Annonce
JP Aarhus 20 år
Norddjurs

Folkeligt oprør over ny skolestruktur i Norddjurs

Der har været så markant modstand imod planerne om en ny skolestruktur i Norddjurs, at politikerne bag har følt det nødvendigt at forklare sig.

Da der var borgermøde i Ørum om budget 2019 i Norddjurs, var blandt andre forældre til børn i Ørum Skole mødt op for at vise deres modstand imod at samle de ældste klasser i en fælles overbygning i Grenaa - ca. 16 km. væk. Foto: Marie-Louise Andersen

»Børn på 13-16 år er ikke små voksne, som nogen lader til at tro. De har ikke behov for studiemiljøer, hvor man kan forvente en vis grad af selvansvar. Tværtimod har de brug for kendte voksne, tryghed, rammer og strukturer omkring dem, så de kan stole på, at deres omgivelser i det mindste er kendte og vante.«

Sådan lyder ét af flere høringssvar på Norddjurs-politikernes plan om en ny skolestruktur.

En større, samlet overbygning i Grenaa med faglig bredde og faglig sparring blandt personalet, et mangfoldigt ungdomsmiljø, en beliggenhed ved UngNorddjurs og nær alle ungdomsuddannelserne kan blive besparelse med kvalitet.
Jan Petersen, borgmester, og Mads Nikolajsen, børne- og ungdomsudvalgsformand.

Kommunen skal spare flere hundrede mio. kr. de kommende år, og som et led i det budget, kommunalbestyrelsen i øjeblikket forhandler om, er der lagt op til den ny skolestruktur, hvor kommunen opdeles i fem distrikter mod nuværende 10, og de ældste elever fra Ørum og Grenaa f.eks. samles i én stor, fælles overbygning i Grenaa.

Stort ungdomsmiljø

De allerede indkomne høringssvar og mundtlige indlæg til det budget-borgermøde, der blev holdt i Ørum, tyder på, at den nye struktur ikke bliver gennemført uden massive protester.

»Jeg synes ikke, det er rart at tænke på« at komme ind et sted med så mange 8. og 9. klasser, som jeg slet ikke kender. Så vil I ikke nok tænke på det, inden I bestemmer det her?« skriver en 7.-klasseelev fra Ørum.

Vestre Skoles elevråd oplister argumenter for skolens overbygning og imod en ren overbygningsskole: »Den nuværende 8. klasse, på det tidspunkt 9. klasse, vil gerne, at de ikke skal bruge deres sidste år på lære en ny klasse at kende.«

Utilfredsheden har fået Jan Petersen (S), borgmester, og Mads Nikolajsen (SF), børne- og ungdomsudvalgsformand, til i et åbent brev at opliste begrundelserne for at samle overbygningen ét sted.

»En større, samlet overbygning i Grenaa med faglig bredde og faglig sparring blandt personalet, et mangfoldigt ungdomsmiljø, en beliggenhed ved UngNorddjurs og nær alle ungdomsuddannelserne kan blive besparelse med kvalitet,« skriver de og anerkender, at det for en del elever bliver en længere skolevej.

Ansættelsesstop afblæst: »Det var et dårligt instrument«

Skolestrukturen indebærer også lukning og sammenlægning af flere skoler samt flytning af specialklasser. Høringsfristen på budgettet er 12. september.

Læs alle høringssvar på Norddjurs Kommunes hjemmeside.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Sådan ser en Ikea-bolig ud

Ikea-familien skal til at bygge sine første boliger i Danmark. Se her hvordan tilsvarende boliger i Sverige ser ud. Finans
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Forslag til et højhus på Hængslet igen

Søren Møller
Hvorfor lytter ingen til det gennemarbejdede forslag til en smuk måde at bebygge Hængslet, som Fællesrådet for Aarhus Ø har lavet?

Debat: Sundhedsministeren gav mig en bredside - her kommer fakta

Camilla Fabricius
I JP Aarhus forleden giver sundhedsminister Ellen Trane Nørby mig en ordentlig bredside på baggrund af et indlæg, jeg har skrevet om ministerens underfinansiering af et landsdækkende psykiatrisk akutberedskab.

Debat: Kvalitet i folkeskolen handler ikke om sted

Jan Petersen (S), Mads Nikolajsen (SF)
Der er flere svar på, hvorfor overbygningsklasser skal samles.
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere
Søvn er afgørende for studiepræstationen
For lidt søvn kan både gå ud over koncentration, humør og indlæringsevne. Og faktisk kan dele af hjernen sove, mens kroppen egentlig er vågen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her