Annonce
JP Aarhus 20 år
Norddjurs

Grenaa fik nyt kunstværk: Mærkelige ord skal hylde lokal multikunstner

Onsdag blev et noget specielt ur indviet på havnen i Grenaa.

Uret "Knalv knolv" blev indviet onsdag, og en del borgere var mødt frem. Foto: Stine Rasmussen

Knet, kno, kne, knire.

Forstår du det? Så kan du afkode, hvad klokken er på Grenaas nyeste ur, der onsdag eftermiddag blev indviet på byens havn. Faktisk er uret ikke blot et ur, men også et kunstværk, der skal hylde den lokale digter og multikunstner Vagn Steen, der i år ville være fyldt 90 år.

På uret, der er designet af billedkunstneren Kamilla Jørgensen, er tallene et, to, tre osv. ændret til ovenstående noget mærkelige, men alligevel genkendelige ord.

Norddjurs Kommune oplyser, at meningen med urets specielle talord er at minde om, at ord kan betyde andet og mere, end det man normalt forbinder med det, og få beskueren til at tænke over tiden som abstrakt begreb.

Vagn Steen boede i Norddjurs i mange år, og han var en af hovedmændene bag at bringe konkretpoesien til Danmark. Vagn Steen har indtil sin død i 2016 skrevet digte, børnebøger, noveller, romaner og faglitteratur, ligesom han har skabt skulpturer, grafiske værker og lydkunst.

Kamilla Jørgensens værk "Knalv Knolv". Foto: Norddjurs Kommune.

Monteret i lygtepæl

Grenaas nye ur er monteret i en lygtepæl ved Havnens Pølsevogn, og ved indvielsen onsdag talte borgmester i Norddjurs, Jan Petersen (S).

Maden som turistbrochure: Djursland skal på landkortet med sine råvarer

I Norddjurs fortsætter man hyldesten af Vagn Steen den kommende tid, idet den fortsætter på Anholt Litteraturfestival, der foregår 16.-18. august, mens Norddjurs Biblioteker i september afholder kunstudstillinger, workshops og foredrag om kunstneren. Kulturpavillonen i Grenaa afholder udstillinger med Kamilla Jørgensens og Vagn Steens værker, og bibliotekerne i Ørum og Grenaa udstiller Vagn Steen-kunst kurateret af Vagn Steens datter, Annesofie Bergmann Steen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

The Sound of Brexit

Som den gamle musicalklassiker handler brexit om to parter, der skal finde hinanden under vanskelige omstændigheder.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tvivlsomme forudsætninger for brutale nedskæringer

Keld Hvalsø, Lone Norlander
Byrådet i Aarhus bør aflyse den store nedskæringsrunde, som brutalt vil ramme skoler, daginstitutioner, ældre, udsatte grupper, kulturlivet og mange andre.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her