Annonce
JP Aarhus 20 år
Norddjurs

Kommunalbestyrelsen trak håndbremsen

Anlægsstop og ansættelsesstop skal stoppe den økonomiske blødning i Norddjurs, og så skal de kommende års sparebudgetter lægges efter sommerferien.

På grund af rådhusbranden i Grenaa natten til onsdag var det ekstraordinære kommunalbestyrelsesmøde flyttet til Kystvejen Hotel. Foto: Local Eyes.

Det var på flere måder et ekstraordinært møde.

Kommunekassen har det usædvanligt skidt, og oveni betød nattens brand på rådhuset, at kommunalbestyrelsesmødet i Norddjurs Kommune onsdag eftermiddag var flyttet til Kystvejens Hotel.

Vores opgave er at få rettet op på tingene, og det vil vi gøre.
Jan Petersen (S), borgmester i Norddjurs Kommune

På mødet besluttede kommunalbestyrelsen som bebudet at trække håndbremsen.

»Vi har besluttet at lave et anlægsstop, indtil vi har lavet et budget, så vi får stoppet hullet rent finansielt. Anlægsstoppet har dog nogle undtagelser, og en af dem er landdistriktsmidler om nedrivning af huse, for hvis vi ikke fortsætter med at give den bevilling, mister vi statsrefusion,« siger borgmester Jan Petersen (S).

Håndbremsen blev også trukket for en række andre planlagte initiativer som f. eks. udbedring af vandskader på Vestre Skole, og den sag er henvist til budgetforhandlingerne, og en plan om at indføre gadebelysning om natten blev også lagt i skuffen igen. Et projekt om udbredelse af mobil- og bredbåndsdækning blev også sat i bero indtil videre, og samlet set er der fundet anlægsprojekter for op mod 44 mio. kr., som kan stoppes eller udskydes.

Derudover har kommunalbestyrelsen vedtaget et ansættelsesstop, så der – med nogle nødvendige undtagelser – ikke kan ansættes nye medarbejdere i kommunen indtil videre.

Beslutningerne blev alle taget for »at sætte en prop i hullet«, som borgmesteren kalder det, og så kommer kommunalbestyrelsen på hårdt arbejde i august og september, når budgettet skal lægges.

»Efter sommerferien skal vi i gang med at lægge et meget svært budget for 2019 og med et perspektiv for resten af valgperioden. Vi kender ikke indtægtssiden, da vi endnu ikke har tal for, hvordan kommuneaftalen virker for os,« siger Jan Petersen og fortsætter:

»Vores opgave er at få rettet op på tingene, og det vil vi gøre. Nu har vi et svært år foran os, og så skal der lægges en økonomisk kurs, som sikrer, at vi ikke igen bliver så sårbare. Det handler om, at vi skal have opbygget en større kassebeholdning, og det skal vi i gang med, så vi aldrig kommer i den her situation igen.«

Borgmester: Nu træder vi på bremsen

Norddjurs Kommune har overskredet budgettet for 2018 på grund af voksende sociale udgifter, som budgettet for 2017 ikke var forberedt til, og det står også klart, at der bliver økonomisk smalhals de kommende år. Kommunen skal spare omkring 100 mio. kr. om året i fire år for at få rettet op på underskuddet.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

En falsk regning har skabt drama i Davos

Indsigt: På søndag skal vælgerne i Davos ved en folkeafstemning tage stilling til, om de vil betale den voksende regning for at huse årsmøderne i World Economic Forum.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Store køretøjer bevæger sig også sidelæns

Georg Facius
En afgørende faktor overses ved ulykker med store, svingende køretøjer. Det burde undersøges nærmere.
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her