Annonce
JP Aarhus 20 år
Norddjurs

Kommune risikerer at ryge under administration - skal spare 460 millioner kroner: »Det bliver et mareridt«

Norddjurs Kommune skal spare 115 millioner kroner om året de næste fire år.

Norddjurs borgmester Jan Petersen (S) er skuffet og overrasket over sagen. Foto: Anita Graversen

Borgmesteren i Norddjurs Kommune, Jan Petersen (S), er skuffet og overrasket.

Han har netop måttet erkende, at kommunen skal spare 115 millioner kroner årligt de næste fire år. Ellers risikerer kommunen at ryge under administration af økonomi- og indenrigsministeriet.

Borgmesteren tager ansvaret på sig. Ikke desto mindre er der flere grunde til, at det er gået så galt, siger han til TV 2 Østjylland.

»Hvorfor vi ender her? Det er et studie værd, sådan noget må ikke ske. Vi bliver vi nødt til at sikre os, at det ikke sker igen«, siger Jan Petersen og peger på, at udviklingen og tallene har været anderledes end det, der blev præsenteret for politikerne under efterårets budgetforhandlinger.

Der er blandt andet sket en markant stigning i udgifter til folk på overførselsindkomst, ligesom udgifterne til kommunens svageste borgere er steget.

Flere andre byrådsmedlemmer er chokerede over sagen, heriblandt Steen Jensen fra Dansk Folkeparti.

»Jeg kan kun sige, at det bliver et mareridt de næste år. Vi kan ikke love noget som helst. Borgerne vil komme til at mærke det voldsomt, de har ikke mærket det endnu. Vi har allerede sendt sparekatalog ud, det ser skræmmende ud,« siger han til mediet.

Det er endnu uvist, hvordan kommunen har tænkt sig at spare. Torsdag afholder kommunens økonomiudvalg et ekstraordinært møde på grund af sagen.

Kommunen har årligt indtægter for omkring 2,4 milliarder kroner.

Tidligere i juni besluttede Norddjurs Kommune at indføre et ansættelses- og anlægsstop på grund af den pressede økonomi.

Kommunens økonomiudvalg besluttede allerede tilbage i februar 2018, at der skulle udarbejdes en økonomisk analyse over baggrunden for arbejdsmarkedsområdet og konsekvenserne for budgettet 2018.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Sundhedsministeren gav mig en bredside - her kommer fakta

Camilla Fabricius
I JP Aarhus forleden giver sundhedsminister Ellen Trane Nørby mig en ordentlig bredside på baggrund af et indlæg, jeg har skrevet om ministerens underfinansiering af et landsdækkende psykiatrisk akutberedskab.

Debat: Kvalitet i folkeskolen handler ikke om sted

Jan Petersen (S), Mads Nikolajsen (SF)
Der er flere svar på, hvorfor overbygningsklasser skal samles.
Aarhus' historie

Tidligere politichef: Den sag glemmer jeg aldrig

Tidligere chefkriminalinspektør Allan Lund stod i 2003 i spidsen for efterforskningen af den dengang meget omtalte voldtægtssag fra Botanisk Have i Aarhus. Han tænker stadig på den uopklarede sag, selv om han nu er gået på pension.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Ny DS3 Crossback debuterer som elbil
Den nye DS3 Crossback lanceres fra starten som elbil med en rækkevidde på 300 km. Avanceret udstyr og luksus skal udfordre de etablerede mærker. 
Se flere
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere
Ny DS3 Crossback debuterer som elbil
Den nye DS3 Crossback lanceres fra starten som elbil med en rækkevidde på 300 km. Avanceret udstyr og luksus skal udfordre de etablerede mærker. 
Se flere
Viden
Sygemeldte: Intensiv aktivering gør mere skade end gavn
Ny dansk forskning viser, at det ikke hjælper kun at skrue op for psykologtimer og genoptræning til sygemeldte - tværtimod. I stedet skal arbejdspladserne inddrages. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her