Annonce
JP Aarhus 20 år
Norddjurs

Stor øvelse satte Anholt på den anden ende

Alt gik efter planen, da Djurslands beredskab blev sat under maksimalt pres.

Djurslands beredskab var til eksamen onsdag, hvor der blev afholdt en stor øvelse på Anholt for at teste en ny beredskabsplan. Pressefoto

Der kan arbejdes lidt på responstiden, men alt i alt gik det særdeles tilfredsstillende, da det samlede beredskab på Djursland med en kæmpe øvelse på Anholt blev sat under maksimalt pres onsdag.

Det siger Kasper Sønderdahl, der er beredskabsdirektør for Randers, Favrskov og Djursland.

Øvelsen gik i gang kl. 9: Flere campingvogne eksploderede og en alvorlig brand, dog uden rigtig ild, bredte sig til omkringliggende natur og bygninger. 14 kom til skade - heraf tre kritisk.

Nu skal øvelsen evalueres og planen tilrettes. Beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl har således ikke overblik over, præcis hvor lang tid det tog at sende ekstra hjælp og udstyr til øen - men han estimerer, at det tog halvanden time, medregnet en halv times forsinkelse på redningshelikopteren pga. en teknisk fejl. Og det er godt.

Modsat tidligere er plan A i den nye beredskabsplan, at der sendes ekstra beredskab og udstyr til Anholt med helikopter modsat tidligere, hvor færgen var plan A. Færgen ligger om natten i havn på Anholt, og der kunne således tidligere være op til seks timers responstid på ekstra hjælp til øen.Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kronik: Kan sygdom kureres med symbolpolitik?

Ayhan Al Kole
Sundhedspersonale bør værne om patienten og politikerne om integrationsproblemerne.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Himmelbjerget er smuk i al sin enkelhed

Erling Melgaard Jarsbo
Himmelbjerget og omgivelserne trænger på ingen måde til udbygning med "hypet bras" og forgængeligt ragelse.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Guide: Her er Londons "hemmelige oaser"
London er et af danskernes mest foretrukne rejsemål. Overalt i byen vrimler det med grønne oaser. Nogle er velkendte, andre er små ’hemmelige’ perler. Her får du en guide til de bedste. 
Se flere
Guide: Her er Londons "hemmelige oaser"
London er et af danskernes mest foretrukne rejsemål. Overalt i byen vrimler det med grønne oaser. Nogle er velkendte, andre er små ’hemmelige’ perler. Her får du en guide til de bedste. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her