Annonce
JP Aarhus 20 år
Norddjurs

Stor øvelse satte Anholt på den anden ende

Alt gik efter planen, da Djurslands beredskab blev sat under maksimalt pres.

Djurslands beredskab var til eksamen onsdag, hvor der blev afholdt en stor øvelse på Anholt for at teste en ny beredskabsplan. Pressefoto

Der kan arbejdes lidt på responstiden, men alt i alt gik det særdeles tilfredsstillende, da det samlede beredskab på Djursland med en kæmpe øvelse på Anholt blev sat under maksimalt pres onsdag.

Det siger Kasper Sønderdahl, der er beredskabsdirektør for Randers, Favrskov og Djursland.

Øvelsen gik i gang kl. 9: Flere campingvogne eksploderede og en alvorlig brand, dog uden rigtig ild, bredte sig til omkringliggende natur og bygninger. 14 kom til skade - heraf tre kritisk.

Nu skal øvelsen evalueres og planen tilrettes. Beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl har således ikke overblik over, præcis hvor lang tid det tog at sende ekstra hjælp og udstyr til øen - men han estimerer, at det tog halvanden time, medregnet en halv times forsinkelse på redningshelikopteren pga. en teknisk fejl. Og det er godt.

Modsat tidligere er plan A i den nye beredskabsplan, at der sendes ekstra beredskab og udstyr til Anholt med helikopter modsat tidligere, hvor færgen var plan A. Færgen ligger om natten i havn på Anholt, og der kunne således tidligere være op til seks timers responstid på ekstra hjælp til øen.



Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tvivlsomme forudsætninger for brutale nedskæringer

Keld Hvalsø, Lone Norlander
Byrådet i Aarhus bør aflyse den store nedskæringsrunde, som brutalt vil ramme skoler, daginstitutioner, ældre, udsatte grupper, kulturlivet og mange andre.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her