Annonce
JP Aarhus 20 år
Norddjurs

Sandtigerhaj har indtaget sit nye tank-hjem

Efter i et par måneder at have været uden sandtigerhaj, har Kattegatcentret som forsinket 25-års fødselsdagsgave nu fået en ny haj i bassinet.

Kattegatcentret mistede i februar sin gamle sandtigerhaj, der som 30-årig blev aflivet efter længere tids sygdom. Tirsdag kom så erstatningen - en godt treårig han-sandtigerhaj på 25,3 kg og ca. 1,60 meter lang.

Hajen blev fragtet med lastbil fra De Jong Marinelife i Holland til Kattegatcentret, hvor den tirsdag ankom i et specialbygget kar kl. 19.15.

Den nye sandtigerhaj kom til Grenaa fra Holland og kunne efter en times akklimatisering komme i Kattegatcentrets store bassin. Foto: Morten Lau-Nielsen

»Sandtigerhajen klarede turen rigtig godt og blev løbende tilset af en ekspert fra De Jong Marinelife. Da den ankom til Kattegatcentret, blev den efter en times akklimatisering stille og roligt løftet over i en båre og videre op i hajtanken, hvor to dykkere stod standby, hvis der skulle opstå problemer. Vi vil de kommende dage holde den under opsyn, men det ser ud til, at den allerede har fundet sig rigtig godt til rette,« siger marinbiolog og kurator i Kattegatcentret Rune Kristiansen i en pressemeddelelse.

Sandtigerhajen stammer fra Sydafrika, hvor den er fanget på licens. Selvom Kattegatcentret via medlemskab af verdens største zoo- og akvarieorganisation (EAZA) deltager i forskellige avls- og udvekslingsprogrammer, er det med sandtigerhajen endnu ikke lykkedes at avle dem i fangenskab. Så de fanges i begrænset antal i naturen - hvor der er lagt kvoter på antallet, som må indfanges.


Kattegatcentrets marinebiolog og kurator Rune Kristiansen kunne tirsdag byde velkommen til den nye sandtigerhaj. Foto: Morten Lau-Nielsen

Efter en køretur på knap 12 timer flyttede Kattegatcentrets nye sandtigerhaj tirsdag rykke ind i centrets 500.000 liter tropiske hajtank i selskab med nursehajer, revlehajer og andre tropiske fisk. Foto: Morten Lau-Nielsen

Kattegatcentret fejrede 25-års fødselsdag d. 7. maj, hvor direktør Helle Knudsen kunne løfte sløret for, at centret snart ville få en ny beboer i en ny sandtigerhaj. Foto: Morten Lau-NielsenFølg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kronik: Kan sygdom kureres med symbolpolitik?

Ayhan Al Kole
Sundhedspersonale bør værne om patienten og politikerne om integrationsproblemerne.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Himmelbjerget er smuk i al sin enkelhed

Erling Melgaard Jarsbo
Himmelbjerget og omgivelserne trænger på ingen måde til udbygning med "hypet bras" og forgængeligt ragelse.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Guide: Her er Londons "hemmelige oaser"
London er et af danskernes mest foretrukne rejsemål. Overalt i byen vrimler det med grønne oaser. Nogle er velkendte, andre er små ’hemmelige’ perler. Her får du en guide til de bedste. 
Se flere
Guide: Her er Londons "hemmelige oaser"
London er et af danskernes mest foretrukne rejsemål. Overalt i byen vrimler det med grønne oaser. Nogle er velkendte, andre er små ’hemmelige’ perler. Her får du en guide til de bedste. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her