Annonce
JP Aarhus 20 år
Norddjurs

Sandtigerhaj har indtaget sit nye tank-hjem

Efter i et par måneder at have været uden sandtigerhaj, har Kattegatcentret som forsinket 25-års fødselsdagsgave nu fået en ny haj i bassinet.

Kattegatcentret mistede i februar sin gamle sandtigerhaj, der som 30-årig blev aflivet efter længere tids sygdom. Tirsdag kom så erstatningen - en godt treårig han-sandtigerhaj på 25,3 kg og ca. 1,60 meter lang.

Hajen blev fragtet med lastbil fra De Jong Marinelife i Holland til Kattegatcentret, hvor den tirsdag ankom i et specialbygget kar kl. 19.15.

Den nye sandtigerhaj kom til Grenaa fra Holland og kunne efter en times akklimatisering komme i Kattegatcentrets store bassin. Foto: Morten Lau-Nielsen

»Sandtigerhajen klarede turen rigtig godt og blev løbende tilset af en ekspert fra De Jong Marinelife. Da den ankom til Kattegatcentret, blev den efter en times akklimatisering stille og roligt løftet over i en båre og videre op i hajtanken, hvor to dykkere stod standby, hvis der skulle opstå problemer. Vi vil de kommende dage holde den under opsyn, men det ser ud til, at den allerede har fundet sig rigtig godt til rette,« siger marinbiolog og kurator i Kattegatcentret Rune Kristiansen i en pressemeddelelse.

Sandtigerhajen stammer fra Sydafrika, hvor den er fanget på licens. Selvom Kattegatcentret via medlemskab af verdens største zoo- og akvarieorganisation (EAZA) deltager i forskellige avls- og udvekslingsprogrammer, er det med sandtigerhajen endnu ikke lykkedes at avle dem i fangenskab. Så de fanges i begrænset antal i naturen - hvor der er lagt kvoter på antallet, som må indfanges.


Kattegatcentrets marinebiolog og kurator Rune Kristiansen kunne tirsdag byde velkommen til den nye sandtigerhaj. Foto: Morten Lau-Nielsen

Efter en køretur på knap 12 timer flyttede Kattegatcentrets nye sandtigerhaj tirsdag rykke ind i centrets 500.000 liter tropiske hajtank i selskab med nursehajer, revlehajer og andre tropiske fisk. Foto: Morten Lau-Nielsen

Kattegatcentret fejrede 25-års fødselsdag d. 7. maj, hvor direktør Helle Knudsen kunne løfte sløret for, at centret snart ville få en ny beboer i en ny sandtigerhaj. Foto: Morten Lau-NielsenFølg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tvivlsomme forudsætninger for brutale nedskæringer

Keld Hvalsø, Lone Norlander
Byrådet i Aarhus bør aflyse den store nedskæringsrunde, som brutalt vil ramme skoler, daginstitutioner, ældre, udsatte grupper, kulturlivet og mange andre.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her