Annonce
JP Aarhus 20 år
Norddjurs

Gammel Estrup inviterer til historisk og kongelig spisning

I anledning af Forskningens Døgn den 26. april dækker herregårdsmuseet op til middag med de kongelige som for 200 år siden.

Kongelige personer gæstede jævnligt de danske herregårde ved store tafler. Det var en vigtig begivenhed for værterne. Menuen under Frederik 7.s og grevinde Danners besøg på Nørre Vosborg bød blandt andet på hummersuppe, dåvildt med gelé, røget gåsebryst med blomkål, ænder med kompot, og is med marengs og bisquito. Her ses en akvarel af kong Christian 8.s daglige taffel på Amalienborg, malet af P.C. Klæstrup, 1875. Foto: Dronningens Håndbibliotek.

Der serveres lækker mad og vin inspireret af 1800-tallets kongelige tafler, når Dansk Center for Herregårdsforskning i anledning af Forskningens Døgn 2018 inviterer indenfor til en eksklusiv middag i Riddersalen på Gammel Estrup.

Undervejs fortæller eksperter inden for 1800-tallets herregårdskultur om maden, om de omfattende forberedelser og om selve middagen i de herskabelige rammer.

Den kongelige tilstedeværelse kastede glans over herregård og herskabsfamilie, og offentlighedens blik fulgte besøgene.
Signe Boeskov, ph.d. og forskningsleder ved Dansk Center for Herregårdsforskning

»1800-tallet var en opblomstringstid for en stor del af de danske herregårde. De tilbød, som ingen andre steder, eksklusive rammer, når store begivenheder skulle afholdes med manér. Periodens ypperste begivenheder var, når kongelige personer gæstede herregården. Arrangementerne var storstilede, og forberedelserne var mange. Den kongelige tilstedeværelse kastede glans over herregård og herskabsfamilie, og offentlighedens blik fulgte besøgene,« fortæller Signe Boeskov, ph.d. og forskningsleder ved Dansk Center for Herregårdsforskning.

Middag med de kongelige

Et strejf af denne herskabelige storhed kan altså opleves, når der den 26. april kl. 17.30 til 20.30 inviteres inden for i Gammel Estrups smukke Riddersal.

Der er dækket op i Riddersalen på Gammel Estrup, når Dansk Center for Herregårdsforskning inviterer til vidensmiddag i anledning af Forskningens Døgn 2018. Deltagerne kan her smage på historien og blive klogere på 1800-tallets kongelige tafler på de danske herregårde. Foto: Gammel Estrup

Her kan man smage på historien, når der serveres mad og vin inspireret af menuer fra kongelige tafler på danske herregårde for 200 år siden.

Aftenens værtspar er Signe Boeskov fra Dansk Center for Herregårdsforskning og museumsinspektør Jesper Munk Andersen fra ReventlowMuseet, Museum Lolland-Falster. De to herregårdsforskere vil under middagen, der også byder på musikalsk underholdning, fortælle den spændende historie om herregårdene og de kongelige tafler.

Prisen er 485 kr., og det dækker middag, vin og foredrag. Seneste frist for tilmelding er mandag den 16. april 2018.

ufno
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

DF’er i Aarhus: Udflyt folketingspolitikerne

Jakob Søgaard Clausen, folketingskandidat for Dansk Folkeparti i Århus Øst Nyborggade 3 st. th., 8000 Aarhus C
Politikerne bør have pligt til at bo i den valgkreds, de stiller op, mener den aarhusianske DF’er Jakob Søgaard Clausen.

Debat: Hjælpen til de psykisk syge er mere eller mindre ikkeeksisterende

Jesper Park van der Schaft, selv med psykisk sygdom, 8000 Aarhus C
Nogle vil synes, at det er en meget hård overskrift. Men desværre ser vi gang på gang, hvordan mennesker med psykisk sygdom bliver negligeret af politikerne og af myndighederne i Danmark.
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her