Annonce
JP Aarhus 20 år
Norddjurs

Hajtankens gamle veteran kom under kniven

Tirsdag blev den ældste haj fra Kattegatcentret obduceret. Hajen har været med siden begyndelsen i 1993 og blev aflivet i februar.

Den gamle sandtigerhaj er blevet CT-scannet, og i går blev den obduceret. Foto: Kattegatcentret.

Tirsdag eftermiddag blev den største og ældste haj i Kattegatcentrets hajtank obduceret. Den tog sin sidste svømmetur i februar, inden den blev aflivet på grund af alderdom. Den næsten 2,5 meter lange sandtigerhaj har længe været bassinets veteran. Den ankom nemlig til Kattegatcentret fire dage inden åbningen den 7. maj 1993 og har derfor svømmet rundt i tanken i alle de år, hvor centret har eksisteret.

Vi har nogle dyrepasserelever, som lærer om hajanatomien undervejs.
Lone Thybo Mouritsen, forskningsleder ved Kattegatcentret.

Det anslås, at Sandtigerhajen blev 30 år gammel, hvilket er et langt liv, da de normalt kun bliver 20-25 år i naturen. Og selve obduktionen er ikke en unaturlig del af Kattegatcentrets rutiner. Det gør de nemlig hver gang et større dyr dør.

»Det skal gøre os klogere på, hvordan den ser ud indeni, og om der var bakterieinfektioner. Der er ikke noget, som tyder på noget unaturligt, men der er også et uddannelsesmæssigt perspektiv i det, for vi har nogle dyrepasserelever, som lærer om hajanatomien undervejs,« siger Lone Thybo Mouritsen, forskningsleder ved Kattegatcentret.

Kattegatcentret har aflivet sin ikoniske haj

Sandtigerhajen havde skræntet i noget tid, inden beslutningen om en aflivning blev taget. Lone Thybo Mouritsen fortæller, at det især kan ses på dyrets appetit, hvis der er noget galt. Derfor bliver de altid fodret individuelt, og netop den gamle haj havde ikke meget appetit til sidst.

For nogle dage siden var hajen til CT-scanning på hospitalet. Svarene herfra er ikke kommet endnu.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Højhuspolitikkens fallit er nu bevist i Aarhus

Rune Fink Isaksen, arkitekt og byplanlægger MAÁ
Med byrådets tilladelse til opførelse af højhuset til Systematic ved Brabrandstien er det fastslået, at magthaverne lader hånt om byens ødelæggelse og borgernes demokratiske ret til indflydelse på planlægningen.

Debat: Ghettoplanen er udtryk for politisk afmagt

Malene Møller Hall, bestyrelsesmedlem Liberal Alliances Ungdom Aarhus, Skovvej 16

Debat: Trist, at Togfonden er barberet ned

Flemming Knudsen, Regionsrådsmedlem, Region Midtjylland, Marselis Boulevard 28, Aarhus C
Togfondens midler er reduceret markant, og det får betydning for infrastrukturen i Region Midtjylland.
Aarhus' historie

Serie: Aarhus fra A til Å. I dag A

I dag skal vi have Árós anlagt – og i løbet af mange følgende hundreder af år givet byen nye navne. Vi skal også se på byens symbol – byvåbenet.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her