Annonce
JP Aarhus 20 år
Norddjurs

Museer bag nyt læringsprojekt i Norddjurs

Børn skal smage, sanse og opleve, når de lærer. Det er baggrunden for et nyt projekt i Norddjurs.

Læring Norddjurs afholder læringsmesse for pædagoger og lærere i Norddjurs. Messen har fokus på læringstilbud i alternative læringsrum. Her ses børn på besøg på Museum Østjylland i Grenaa. Foto: Museum Østjylland

Man lærer, når man går på museum. Og i et nyt projekt vil museer i Norddjurs arbejde med pædagoger og lærere for at øge opmærksomheden på, hvordan de kan skabe andre og mere kreative læringsrum for børn i kommunen.

»Målet med initiativet er at skabe flere læringsoplevelser for børn og unge – de skal smage, sanse og opleve Norddjurs’ mange autentiske læringsrum og muligheder for udfoldelse i kommunens særegne kultur og natur fra de er helt små og begynder i dagtilbud og til endt ungdomsuddannelse,« siger museumsformidler Helle Ingerslev Kristensen fra Gammel Estrup, der er en af projektets drivkræfter.

Læring Norddjurs
  • Projektet Læring Norddjurs er etableret af Museum Østjylland, Norddjurs Skoletjeneste og Gammel Estrup.
  • Læringsmessen finder sted på Museum Østjylland den 1. marts.
  • Messen henvender sig til pædagoger og lærere, mens netværket ”Netværk for kulturel læring i Norddjurs” er for lærere og pædagoger med interesse i kultur og alternative læringsrum.

Det er Museum Østjylland, Gammel Estrup og Norddjurs Skoletjeneste, som står bag projektet og nu inviterer pædagoger og lærere til en såkaldt læringsmesse med oplæg af blandt andet forsker og ekspert i outdoorpædagogik Karen Barfod.

Ambitionen er at få flere børn og unge i Norddjurs ud på museerne og i andre alternative læringsrum.

»Håbet er at starte en tradition, der er med til at styrke Norddjurs, hvad angår eksterne læringsrum, åben skole og spændende tilbud for kommunens børn og unge,« forklarer Helle Ingerslev Kristensen om projektet.

Alle pædagoger, konsulenter og undervisere er velkomne til læringsmessen, der holdes på Museum Østjylland i Grenaa den 1. marts og åbnes af borgmester Jan Petersen (S).

Læring Norddjurs står også bag et nyopstartet netværk for kulturel læring. Netværket er et fagligt netværk for alle, der beskæftiger sig med kulturel læring for børn og unge i kommunen.

200 lærere, 300 sosu’er, 1.000 pædagoger: Hvis provinsen var hovedstad, så ...

Projektet ”Bredere og stærkere kulturel læring i Norddjurs” er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen og Norddjurs Kommune.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Åbent brev til byrådet i Odder Kommune

Majbritt og Brian Bang
Kære byrådsmedlem. Undertegnede ønsker venligst at stille dig tre spørgsmål. Vi anmoder venligst om et personligt svar, som ikke er afstemt med ”partidisciplinen” udstukket af byrådsmedlem i Odder Kommune Elvin Hansen (S) og borgmester i Odder Kommune Uffe Jensen (V).
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
179 km i ufattelig skønhed: Her tager den grønne ø sig smukkest ud
Ringen rundt om Kerry begynder i Killarney og er en af de smukkeste ruter i Irland. En 179 km lang rundtur om Iveragh-halvøen i et evigt skiftende landskab af søer, bjerge, bakker, enge, strande, klipper og hav. 
Se flere
179 km i ufattelig skønhed: Her tager den grønne ø sig smukkest ud
Ringen rundt om Kerry begynder i Killarney og er en af de smukkeste ruter i Irland. En 179 km lang rundtur om Iveragh-halvøen i et evigt skiftende landskab af søer, bjerge, bakker, enge, strande, klipper og hav. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her