Norddjurs

Museer bag nyt læringsprojekt i Norddjurs

Børn skal smage, sanse og opleve, når de lærer. Det er baggrunden for et nyt projekt i Norddjurs.

Læring Norddjurs afholder læringsmesse for pædagoger og lærere i Norddjurs. Messen har fokus på læringstilbud i alternative læringsrum. Her ses børn på besøg på Museum Østjylland i Grenaa. Foto: Museum Østjylland

Man lærer, når man går på museum. Og i et nyt projekt vil museer i Norddjurs arbejde med pædagoger og lærere for at øge opmærksomheden på, hvordan de kan skabe andre og mere kreative læringsrum for børn i kommunen.

»Målet med initiativet er at skabe flere læringsoplevelser for børn og unge – de skal smage, sanse og opleve Norddjurs’ mange autentiske læringsrum og muligheder for udfoldelse i kommunens særegne kultur og natur fra de er helt små og begynder i dagtilbud og til endt ungdomsuddannelse,« siger museumsformidler Helle Ingerslev Kristensen fra Gammel Estrup, der er en af projektets drivkræfter.

Læring Norddjurs
  • Projektet Læring Norddjurs er etableret af Museum Østjylland, Norddjurs Skoletjeneste og Gammel Estrup.
  • Læringsmessen finder sted på Museum Østjylland den 1. marts.
  • Messen henvender sig til pædagoger og lærere, mens netværket ”Netværk for kulturel læring i Norddjurs” er for lærere og pædagoger med interesse i kultur og alternative læringsrum.

Det er Museum Østjylland, Gammel Estrup og Norddjurs Skoletjeneste, som står bag projektet og nu inviterer pædagoger og lærere til en såkaldt læringsmesse med oplæg af blandt andet forsker og ekspert i outdoorpædagogik Karen Barfod.

Ambitionen er at få flere børn og unge i Norddjurs ud på museerne og i andre alternative læringsrum.

»Håbet er at starte en tradition, der er med til at styrke Norddjurs, hvad angår eksterne læringsrum, åben skole og spændende tilbud for kommunens børn og unge,« forklarer Helle Ingerslev Kristensen om projektet.

Alle pædagoger, konsulenter og undervisere er velkomne til læringsmessen, der holdes på Museum Østjylland i Grenaa den 1. marts og åbnes af borgmester Jan Petersen (S).

Læring Norddjurs står også bag et nyopstartet netværk for kulturel læring. Netværket er et fagligt netværk for alle, der beskæftiger sig med kulturel læring for børn og unge i kommunen.

200 lærere, 300 sosu’er, 1.000 pædagoger: Hvis provinsen var hovedstad, så ...

Projektet ”Bredere og stærkere kulturel læring i Norddjurs” er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen og Norddjurs Kommune.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Glæde over True Skov: Bør beskytte 500.000 træer

Gitte Holmslykke, bestyrelsesmedlem i foreningen Træer og Landskab | Ida Vogel, bestyrelsesmedlem i foreningen Træer og Landskab
Der er mange muligheder i True Skov, som Aarhus Kommune vil forbedre.

Debat: Nej, landbruget er ikke i gang med en stor kampagne

Nikolaj Schulz, chefjurist i Bæredygtigt Landbrug
Konflikten mellem natur og afvanding er unødvendig, og der er masser af muligheder for at øge vandløbenes vandføringsevne.

Debat: Vores massive svigt af ældre medborgere

Hardy Mikkelsen, miljøchef, Holme Parkvej 284, Højbjerg
Vi fralægger os som samfund ansvaret fuldstændigt. Og imens har tricktyvene kronede dage med at bestjæle vore ældre medborgere.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Smart eller tudegrim? Ny koreansk crossover deler vandene
Hyundai går benhårdt efter at skille sig ud fra konkurrenterne i klassen for de små crossovere, og det må man sige, de gør med den nye Kona. Desværre er selve bilen et ganske gennemsnitligt produkt. 
Se flere
Fyld din bolig med stærke Wi-Fi-signaler
Måske skal du have en Mesh-router – i hvert fald hvis du har en stor bolig. Router-typen er det nye, hotte inden for trådløse netværk. Her hjælper vi dig med at sikre Wi-Fi ud i den fjerneste krog. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her