Annonce
JP Aarhus 20 år
Norddjurs

Djursland og Aarhus skal sælges som én turistdestination

Region Midtjylland står til at lægge halvanden mio. kr. i projektet, som i alt har et budget på lige under 4 mio. kr. Dog mangler den endelige godkendelse i regionsrådet endnu.

Mulighederne er mange både i Aarhus og på Djursland. Det skal udnyttes til at tiltrække endnu flere udenlandske turister.

Det skal ikke være enten/eller, men både/og.

Det er pointen bag Vækstprojekt Djursland-Aarhus, som Dansk Kyst- og Naturturisme har sat i søen. Projektet skal styrke Djursland og Aarhus som en samlet destination for turister.

»Djursland-Aarhus er en af otte destinationer, hvor vi kører et vækstprojekt. I Djursland-Aarhus’ tilfælde handler det om at koble by- og naturturisme sammen, så man bedre kan tiltrække den moderne turist, som ofte efterspørger en helstøbt oplevelse og ikke bare en af delene,« siger Jacob Kirkegaard Larsen, souschef i strategi og udvikling ved Dansk Kyst- og Naturturisme.

Derfor har Dansk Kyst- og Naturturisme ansøgt Region Midtjylland om 1,5 mio. kr. til projektet. Den ansøgning har nu været igennem både regionens vækstforum og forretningsudvalg, der begge har indstillet til, at pengene bevilliges. Den endelige behandling finder sted på et regionsrådsmøde den 15. december.

Ebeltoft. Det gamle rådhus er en del af bymuseet.

Halvandet års samarbejde

Projektet bliver taget meget positivt imod hos både VisitAarhus og Destination Djursland.

De to turistorganisationer har siden juni 2016 samarbejdet i organisationen Turismeregion Aarhus, som netop har til formål at skabe et godt samarbejde på tværs af turistformer, så man kan nå ud til flere turister i udlandet.

»Vi skal udvikle både Djursland og Aarhus. Vi har mange produkter, som kan forædle hinanden, og med det her projekt kan vi skabe øget tilgængelighed i området,« siger Peer H. Kristensen, direktør i både VisitAarhus og Turismeregion Aarhus.

Han bakkes op af turismedirektør i Destination Djursland Flemming Rasmussen.

»Hver for sig kan det være svært for turister at få øje på os. Vi får en bedre gennemslagskraft sammen, og det er særlig vigtigt, jo længere væk turisterne kommer fra. Jo mere vi kan tilbyde af både byturisme og naturturisme, jo flere turister kan vi også tiltrække til området,« siger han.

Flemming Rasmussen fortæller, at det særligt er udenlandske turister, man vil fokusere på at fange med projektet, der skal løbe frem til udgangen af 2019.

Nationalpark Mols. I det stærkt kuperede landskab på Mols ligger stendyssen Poskær Stenhus, Danmarks største runddysse. Den er blandt de smukkeste og mest kendte stendysser vi har i Danmark. Dyssen blev opført i bondestenalderens såkaldte Tragtbægerkultur omkring 3.300 f. Kr., og har sikkert fungeret som en fælles grav- og kultplads for områdets bopladser.

Hvor skal vi sove i nat?

De to turistdirektører er enige om, at en af de største udfordringer i forhold til at tiltrække turister til området er manglende kapacitet.

I Aarhus handler det for Peer H. Kristensen om, hvilke hoteller man skal have fat i.

»Vi har i Aarhus et rigtig godt samarbejde med de eksisterende hoteller, som godt kan se det attraktive i at arbejde for at gøre kagen større i stedet for at frygte at miste en del af den nuværende kage. Med projektet her vil vi blandt andet analysere på, om der er bestemte hoteltyper, vi mangler i byen. Det kunne eksempelvis være nogle af de amerikanske hotelkæder, hvor der lige nu kun er Radisson. De her kæder har ofte bedre gennemslagskraft, fordi turisterne kender dem hjemmefra,« siger han.

Også på Djursland skal projektet bidrage til at klarlægge, hvilke former for overnatningsmuligheder der mangler, samt at øge den generelle kapacitet.

Vil udvide sæsonen

Hos borgmestrene i Syddjurs og Norddjurs kommuner håber man, at projektet kan være med til udvide turistsæsonen.

»Overnatningskapaciteten er lige nu den største barriere for vækst i turismen. Hvis vi kan få øget den, kan vi også få flere turister i det, vi kalder skuldersæsonerne, altså perioderne lige før og efter højsæsonen. Det vil gavne rigtig meget,« siger Claus Wistoft (V), borgmester i Syddjurs Kommune.

»Dem, der arbejder i branchen, er meget afhængige af højsæsonen, og den afhængighed vil vi gerne mindske ved at udvide sæsonen. Der ser jeg stor synergi i at lægge Djurslands styrker på turistområdet sammen Aarhus’ styrker. Hvis vi skal se på det fra Djurslands side, kan vi eksempelvis trække på det gode brand Aarhus har fået skabt gennem arrangementer som kulturhovedstadsåret,« siger borgmester i Norddjurs Kommune Jan Petersen (S).

De to borgmestre fortæller, at det særligt er store sommerhuse, som bedre kan lejes ud hele året, man mangler på Djursland.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Moderne tider hos greven på Gl. Estrup
Med støtte fra en række fonde er Gammel Estrup nu i gang med en stor restaurering og nyformidling af fire rum i herregårdens hovedbygning. Rummene, der skal illustrere 1920’erne, åbner i sommeren 2018 under titlen Moderne tider hos greven.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: En vej uden om forældelse

Jan Ravn Christensen (SF), medlem af Teknisk Udvalg, Aarhus Byråd & Thomas Medom (SF), rådmand for Børn- og Unge, Aarhus Byråd
Selvfølgelig skal en kort forældelsesfrist ikke gå ud over medarbejderne, når kommunen har brugt så lang tid på at komme til bunds i undersøgelserne.

Debat: Psykisk sårbarhed er mere end spørgeskemaer

Ditte Fredensborg, formand, DSU Aarhus, Baldrianvej 69, Risskov
Hvordan kan vi, der ellers bryster os af at have et af de bedst fungerende velfærdssamfund, leve med, at vi har en psykiatri, der er så underprioriteret?

Debat: 68’ernes mærkværdige marxisme

Peter Bisgaard, civilingeniør, Hornslet
Det ville være sjovt, hvis nogen ville beskrive realiteterne bag den tekniske og politiske udvikling.
Aarhus' historie

Kronik: Erindringen om Aarhus kan være tyrannisk

Henrik Wigh-Poulsen | Biskop, Aarhus Stift
Om 20 år vil Aarhus blive ved med at kalde alle dem hjem, der har oplevet lykkelige år her.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Stofrum flytter til Sydhavnen
Klostertorvet bliver måske en smule roligere, efter byrådet onsdag besluttede at flytte kommunens stofindtagelsesrum under Kirkens Korshær i Nørre Allé. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her