Norddjurs

Borgerlisten: For tidligt at drikke gravøl

Formand og spidskandidat Leo Petersen venter med at afgøre Borgerlistens fremtid.

Selv om Borgerlisten Norddjurs lige akkurat ikke bliver repræsenteret i den nye kommunalbestyrelse i Norddjurs, så er listens formand og spidskandidat ved valget, Leo Petersen fra Allingåbro, ikke klar til at lægge Borgerlisten i graven.

»Det er for tidligt at drikke gravøl,« konstaterer han efter at have sundet sig efter den meget lange valgkamp – og ikke mindst de sidste 24 timers lidt tumultariske tilstande op til valgdagen, efter listens nummer fem havde skabt tvivl om listens holdning til skolelukninger.

Leo Petersen lægger ikke skjul på, at han naturligvis er meget skuffet, også fordi der ikke manglede så mange stemmer for at få det ene mandat.

»Og meget tyder på, efter hvad vi hører, at der nogle, der i sidste øjeblik har valgt os fra på grund af den uheldige og skadelige udmelding fra en af vores kandidater.«

Søger nye kandidater

Men det lidt skuffende facit får ikke Leo Petersen til straks at kaste håndklædet i ringen og lukke Borgerlisten ned.

Heller ikke selv om det var den melding, der lød på valgnatten fra Borgerlistens førstemand siden starten i 1970, Torben Jensen, der ikke kunne se nogen fremtid for Borgerlisten Norddjurs.

»Jeg vil lægge op til, at vi nu lige ser tiden an og så i det næste halve års tid frem til generalforsamlingen ser, om vi kan finde nogle personer, der vil gå ind og være med til at føre listen videre. Hvis det ikke er muligt, så er der jo ikke andet at gøre end til den tid sige, at det er slut, og så kan vi drikke gravøl. Men det er for tidligt at gøre det nu.«

Leo Petersen har på ingen måde fortrudt, at han er trådt ind på den lokalpolitiske scene og har kun ros og anerkendelse til sine mange modkandidater i den lange valgkamp, hvor han finder, at der har været ført en god og sober – og ofte ganske humoristisk – tone.

Borgerlistens resultat i Allingåbro med 19,5 pct. af stemmerne skulle have været lidt højere for at give listen blot det ene mandat.

Men trods alt en fremgang på 8,1 procentpoint for Borgerlisten i Allingåbro, ganske vist efter katastrofevalget for fire år siden, hvor Torben Jensens skoleudspil med lukning af mindre skoler kostede dyrt, ikke mindst i Allingåbro.

Med 272 personlige stemmer i Allingåbro – og samlet 382 i hele Norddjurs – sluttede Leo Petersen på en samlet 16. plads. blandt de 80 opstillede kandidater. Og i det lokale Allingåbro-derby slog han socialdemokraten Fritz Birk Sørensen, der fik 376 stemmer, hvilket dog rakte til en stol blandt de 27 i kommunalbestyrelsen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her