Norddjurs

Genvalg til Jan Petersen i Norddjurs

Socialdemokraten Jan Petersen kan tage sin tredje periode som borgmester i Norddjurs Kommune efter en valgsejr, der giver rent rødt flertal. Vi fik ikke lukket debatten om skolelukninger, siger V-borgmesterkandidat.

Jan Petersen (S) fortsætter som borgmester i Norddjurs Kommune. Foto: Anita Graversen

GRENAA

Det gik, som rigtig mange havde spået – Jan Petersen (S) er klar til at at tage sin tredje periode som borgmester i Norddjurs Kommune.

Med valgresultatet har han desuden et rent rødt flertal i kommunalbestyrelsen, da både S, SF og EL kan notere fremgang og tilsammen mønstre 14 af de 27 mandater. 

Resultatet glæder borgmesteren, men han ønsker ikke at regere alene på et rødt flertal:

»Det er godt grundlag for at lave en bred konstituering, så vi kan være fælles om at løse opgaverne her i Norddjurs. Vores vælgere ønsker ikke et Norddjurs adskilt i rød og blå, men et samarbejde. Personligt er jeg glad for resultatet, men jeg er især glad på Socialdemokratiets vegne, fordi vi nu kan tage en tredje periode,« lød det fra Jan Petersen, inden han ved 23-tiden gik i gang med konstitueringsforhandlingerne på førstesalen i Grenaa Rådhus.

Enhedslistens Ulf Harbo må konstatere en tilbagegang på 0,4 pct. og mister det andet mandat, som partiet fik ved sidste valg, men som siden blev en løsgænger. Men Ulf Harbo glæder sig over et samlet rødt flertal.

»Det er godt med et rent rødt flertal, så vi kan lave mere rød politik, hvor S i den seneste periode er trukket mere over i den borgerlige lejr. Men vi er ikke modstandere af en bred konstituering, for vi ønsker et bredt samarbejde, så vi undgår Randers-tilstande, hvor tingene skifter hele tiden,« siger han, der i øvrigt glæder sig over fremgang for SF.

Han ser nederlaget i den borgerlige lejr som et resultat af, at de borgerlige politikere var politisk splittede om f. eks. skolelukninger og ikke kunne samles om en fælles borgmesterkandidat.

I den borgerlige lejr kan Konservative notere fremgang med ét mandat til to mandater, Venstre holder sine seks mandater, Liberal Alliance beholder to mandater og Dansk Folkeparti går frem med et mandat til tre mandater.

Hos Venstre skulle Kasper Bjerregaard prøve lykken som ny borgmesterkandidat, men første gang blev ikke lykkens gang med et stemmetab på 3,3 pct. for Venstre. Partiet holder dog sine seks mandater på grund af valgforbund.

»Det er jo ikke tilfredsstillende, og det skyldes nok bl.a., at vi ikke fik lukket debatten om skolelukninger. Det er fair nok, at de borgerlige partier stiller med hver sin borgmesterkandidat, men vi skal holde mere sammen i den borgerlige fløj og ikke angribe hinanden så hårdt, for der vil være muligheder, for rød og blå blok er stadig næsten lige store i Norddjurs med 14 røde og 13 blå,« siger Kasper Bjerregaard, der er klar til at fortsætte som spidskandidat.

»Hvis mit parti er med på det, vil jeg gerne prøve at bygge partiet og et godt samarbejde med resten af kommunalbestyrelsen op gennem en hel byrådsperiode,« siger han, der først blev opstillet som spidskandidat for Venstre i foråret som afløser for partiets tidligere spidskandidat, der døde i 2015.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her