Norddjurs

Anholt i pengenød til kystsikring

Norddjurs: Borgerne på Anholt er i gang med at samle 1 mio. kr. ind – penge, der skal bruges på en kystsikring af øens havn og vej.

Kystsikringsprojektet har en samlet pris på 16 mio. kr. Men der mangler fortsat 3 mio. kr., for at økonomien er på plads. Det skriver DR Østjylland.

Planen forudsætter, at staten vil betale to tredjedele, mens kommune, lodsejere og borgere så skal betale den resterende tredjedel, fortæller borgmester i Norddjurs Kommune Jan Petersen (S). Han mener, at Christiansborg skal hjælpe.

»Jeg håber, at finanslovspartierne lægger de sidste 3 mio. kr., for det er en national opgave at sikre Anholt, og nu har vi været oppe med en tredjedel, og det er faktisk ret mange penge for os og for anholterne,« siger han til DR Østjylland.

Kasper Bjerregård fra Venstre mener også, at staten må bidrage med de sidste penge. Samme holdning har Jens Meilvang fra Liberal Alliance.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Kronik: Vi skal bruge alle gode kræfter – folkekirken kan afhjælpe samfundets problemer

Annette Brounbjerg Bennedsgaard | Provst i Horsens Provsti | Esben Thusgård | Provst i Aarhus Nordre Provsti
Hvem skal klare ærterne, når ensomheden er stor blandt unge og blandt ældre, og når vi på ingen måder er i hus med integrationen?

Debat: Verdens mest ekstreme jernbane

Ragna Tegsche Malmstrøm, Litvedvej 34, Litved, Auning
Når man ser, hvad der kan bygges af jernbaner ude i verden, kan problemerne med Aarhus Letbane undre.

Debat: Jeg siger tak for en udsøgt behandling

John Iversen, adm. direktør, Egå
Det er hårdt at høre politikere og andre prominente personer, når de nedgør regionerne og hospitalsvæsenet.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her