Seneste Norddjurs
14.02

Østjyske herregårde: 600 års adelshistorie – slægterne Brock og Scheel 1340-1926

Herregårdene var fra middelalderen til 1900-tallet magtens centre i landskabet. I hele denne periode blev Gammel Estrup aldrig solgt. Ved at følge slægterne Brock og Scheel på Gammel Estrup gennem 600 års opture og nedture får man et unikt indblik i de skiftende historiske omstændigheder blandt den højeste adel på en af landets største og mest traditionsrige herregårde.
14.02

Et herregårdsmuseum på Djursland

Familiens tid på herregården sluttede i 1926, men historien om Gammel Estrup fortsatte – og fortsætter – som et levende herregårdsmuseum i takt med tiden.
30.01

Ingen penge til planlagt trafiksikring

Der bliver ikke penge til i 2019 at håndtere en over ti år gammel henvendelse om en usikker skolevej og et kryds, hvor der ofte sker uheld pga. høj hastighed og dårlige oversigtsforhold.
Se flere nyheder
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu

Kronik: Københavns succes er statistisk bedrag

Danmarks Statistiks officielle tal viser, at 50 pct. af Danmarks eksport kommer fra hovedstadsområdet, og at en god tredjedel af vores bruttonationalprodukt bliver lavet der. Men de tal er misvisende, skriver Balance Danmarks bestyrelse i denne kronik.
Seneste nyt
Se flere
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lad os tage en oplyst debat

Aleksander Myrhøj
Kattegatcentrets masterplan er en livsnødvendig hjerteoperation, der sikrer centret overlevelse i årene, der kommer. Ærgerligt, at det hele er blevet en debat om pingviner.
Aarhus' historie
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Hanois åndehul: Her er kitsch, pomp og pragt i magtens centrum
Ba Dinh er et af Hanois åndehuller og centrum for landets magt. Herfra kontrollerede den franske kolonimagt de indokinesiske erobringer, og her udstikker Kommunistpartiet kursen for Vietnams fremtid. I år er det 50 år siden, Ho Chi Minh døde, og det vil blive markeret. 
Se flere
Bolig
Boligluksus deler jysk vækstby: »Er det meningen, at pøblen skal bo i udkanten af byen, så vi ikke generer rigmændene?«
Startskuddet har netop lydt til et nyt byggeri af 27 luksusboliger på Sølystvej i Silkeborg. Lejlighederne er indflytningsklar til maj næste år, men den offentlige mening er ikke helt på omgangshøjde med hverken kommunens eller bygherrens planer for byen. 
Se flere
Derfor kan du føle dig afhængig af mobilen
Skærmafhængighed er ikke det samme som ludomani, men de bagvedliggende mekanismer kan sammenlignes, forklarer ekspert. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her