Annonce
Leder

Leder: Ølstuekuppet

Hvis man ellers skal tage et debatindlæg forleden fra restauratør Katy Kreie ad notam - og foreløbig er der intet, der indikerer, at man ikke skal - så er der ikke ret meget at smile ad på Die kleine Bierstube i Frederiksgade.

Restauratøren kunne berette om en noget særegen behandling af en faglig sekretær i fagforeningen 3F. For halvandet år siden blev hun kontaktet af fagforeningen med henblik på at lave overenskomst. Kravet blev dog efter venskabelig overenskomst frafaldet, dels fordi der kun er en fastansat medarbejder på Die kleine Bierstube, dels fordi løn- og arbejdsforhold var og er i orden.

Trods det, som restauratør Katy Kreie klart opfatter som en indforstået aftale om ikke at skyde gråspurve med kanoner, så dukkede bemeldte faglige sekretær alligevel op på Die kleine Bierstube forleden og krævede overenskomst.

Det var så meget en hastesag, at restauratøren end ikke kunne få tid til at sætte sig ind detaljerne vedrørende en eventuel overenskomst.

Det lykkedes dog Katy Kreie at få 14 dage til at sætte sig ind i forholdene - troede hun.

Men det, som hun troede var en aftale, blev den 1. oktober brat afløst af en blokade mod hendes forretning.

Hvis restauratørens udlægning af begivenhederne stemmer blot nogenlunde overens med virkeligheden, har den pågældende faglige sekretær fra 3F et forklaringsproblem - endda af de større.

Med én fastansat medarbejder forekommer det ikke specielt gennemtænkt at føre nogen form for principsag mod netop denne virksomhed. Tværtimod forekommer det en smule paranoidt.

Fagforeninger har haft deres berettigelse i tider, da de kæmpede for ordentlige løn- og arbejdsforhold for almindelige lønmodtagere. Der er vundet mange sejre, men ifølge fagforeningernes selvopfattelse næppe så mange, at de overflødiggør selv samme fagforeninger.

Medlemmerne har i stigende antal en anden mening om dette, og medlemstallene daler støt i disse år.

Sivningen af medlemmer er forståelig, hvis fagforeningerne - som i tilfældet med Die kleine Bierstube - er gået fra at være den lille mands forsvarer på arbejdsmarkedet til som stor fagforeningsmastodont at kværne den lille - i dette tilfælde - kvinde og hendes lille virksomhed.

Hvad tænker de på i bemeldte afdeling af 3F, hvis der altså finder tænkning sted?

Udover ikke at overholde aftaler og ifølge restauratøren have en noget lemfældig omgang med sandheden omgærder den pågældende faglige sekretær sagen med særegne antydninger, der uvægerligt leder tanken hen på småracisme, blot fordi den pågældende restauratør tilfældigvis er født i Tyskland.

Den ubehagelige tone, der vel nærmest tangerer mobning, tjener ikke 3F - og slet ikke den pågældende faglige sekretær - til ære.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
JP Aarhus mener: Aros Public kommer til at sætte nye standarder
Tidligere drejede kulturdebatten sig for en stor dels vedkommende om provokationer, men det er længe side, at udstoppede hundehvalpe, blendede fisk og menneskefækalier på dåse kunne provokere.
JP Aarhus mener: Vejlukning
Rådmand Kristian Würtz har det mere end svært med lukninger.
Annonce
Annonce
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanen er skyld i dårlige trafikløsninger

Erik Skals
Aarhus Letbane koster mange borgere ekstra transporttid i stedet for som tænkt af politikerne at lette vores transportbehov.
Aarhus' historie

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.

Vi må planlægge fremtiden – bedre

Af Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening

Er vi i dag – i 2018 – på vej i den retning, som vi ønsker at vores by skal udvikle sig frem mod 2038?
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her