Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Tænk, hvis JP's leder-skribent blev forflyttet

Lederskribenten i JP Aarhus støtter 1/11 dekan Mette Thunøs beslutning om at tvangsforflytte to kvindelige lektorer med børn med stor risiko for, at et højt specialiseret og respekteret forskningsmiljø splintres.

I lederen harceleres over en tilfældig udtalelse fra tillidsmanden, som siger, at det hele minder om »det private erhvervsliv«, og hele lederens argumentation bygges op på irritation over, at universiteter skulle være noget forskelligt fra en privat erhvervsvirksomhed.

Jeg skal ikke her gå ind i, om sammenligningen holder, bortset fra at i det øjeblik der ikke er meget fundamentale forskelle mellem et universitet og erhvervslivet, ophører vi med at have et universitet i landet. Så enkelt er det. Og det tror jeg såmænd også, dekanen vil give mig ret i.

Et tankeeksperiment

Nej, sagen er en ganske anden, og lad mig udfordre lederskribenten med følgende tankeeksperiment:

Forestil dig, at du er en af landets førende erhvervsjournalister. Du har på JP Aarhus sammen med en gruppe kolleger, både nye og gamle journalister, over 10 år oparbejdet et spændstigt intellektuelt og journalistfagligt miljø, som frygtes og respekteres i brede kredse i samfundet. I underviser også på journalisthøjskolen, holder foredrag på de lokale uddannelsesinstitutioner, skriver bøger og lærebogsmateriale etc.

En dag skal der rykkes lidt rundt i den interne butik på Jyllands-Posten. Der bliver ansat en ny mellemleder fra København, som i tidernes morgen havde en journalistisk specialisering i sportsjournalistik, men som i mange år har arbejdet som mellemleder forskellige steder.

Hun skal reorganisere og opbygge JP Aarhus og nogle nye redaktioner i Aalborg, Næstved og Esbjerg helt fra bunden, og hun er helt ny i organisationen.

Flyt til Næstved

Allerede efter to måneder har hun lavet en plan. I den står der, at du skal flytte til en ny redaktion i Næstved, fordi du kan indgå i synergipotentialer med nogle kulturjournalister, som savner lidt erhvervspolitisk medspil. Det er kun dig og en anden central kollega, der skal med.

Der er ingen analyser, ingen rapporter og ingen argumentation ud over den nye leders ”synergi-strøtanke”. Der er også protester fra journalistiske kolleger overalt i landet og endda fra hele Europa. Men der er ingen dialog og ingen tak for dit enorme og kreative arbejde. Der er kun kommando, kvikplan og en synergi-strøtanke.

Du har desuden karrierehusbond og skolesøgende børn, og et af børnene er dybt afhængig af offentlig forsørgelse, som er lokalt frembragt. Du kan derfor ikke flytte, og det erhvervsjournalistiske miljø ligger i ruiner.

Din nye mellemleder er ligeglad, og hun kan ikke pege på andre begrundelser end sin kvikplan og sin fikse synergi-idé. Hun siger, at du kan få et kontor i Aarhus i to år, men at du skal være fast i Næstved, og hun skriver derfor i et svar til protesterne, at hun skam har taget hensyn.

Jeg synes din nye mellemleder har handlet ukvalificeret og umenneskeligt. Hvad synes du?

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Sundhedsministeren gav mig en bredside - her kommer fakta
Camilla Fabricius
I JP Aarhus forleden giver sundhedsminister Ellen Trane Nørby mig en ordentlig bredside på baggrund af et indlæg, jeg har skrevet om ministerens underfinansiering af et landsdækkende psykiatrisk akutberedskab.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Sundhedsministeren gav mig en bredside - her kommer fakta

Camilla Fabricius
I JP Aarhus forleden giver sundhedsminister Ellen Trane Nørby mig en ordentlig bredside på baggrund af et indlæg, jeg har skrevet om ministerens underfinansiering af et landsdækkende psykiatrisk akutberedskab.

Debat: Kvalitet i folkeskolen handler ikke om sted

Jan Petersen (S), Mads Nikolajsen (SF)
Der er flere svar på, hvorfor overbygningsklasser skal samles.
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her