Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Stop for statstilskud til Aalborg Lufthavn

Det giver urimelig konkurrence for andre lufthavne, herunder Aarhus Lufthavn, der er en veldrevet virksomhed, som selv må betale.

Hetzen mod Aarhus Lufthavn i Tirstrup og ledelsen af samme har udviklet sig til urimelige og grundløse beskyldninger om snart sagt alt, hvad man kan finde af påstande mod denne.

Er det ikke snart på tide, at Aalborg Lufthavn begynder at betale for den service, den modtager, fordi staten har sine militære anlæg på samme sted? Gratis parkering samt andre goder skal vi skatteborgere ikke være med til at betale, for at folk kan rejse billigt fra Aalborg. I disse sparetider, hvor der skæres ned alle steder, burde staten gribe ind og forlange, at Aalborg civile lufthavn selv betaler for den service, den i dag modtager gratis på skatteborgeres bekostning.

Det er et urimeligt statstilskud og bør ikke finde sted. Men disse oplysninger kommer ikke med, når man skriver om lufthavne, og hvordan de drives i dag.

Hvorfor skal jeg betale?

Hvorfor skal jeg betale for, at hr. og fru Hansen kan parkere gratis og rejse billigt ud af Aalborg på ferie? Og hvorfor skal statstilskud overhovedet finde sted til en civil lufthavn?

Det er ikke fair konkurrence mod Aarhus Lufthavn, som er en veldrevet virksomhed, der klarer sig ved egen indtjening.

Jeg bliver vred, når så mange hele tiden kommer med grimme indslag om lufthavnen og ledelsen i Tirstrup, for virkeligheden er en anden end den, så mange kommer frem med.

Lufthavnen i Tirstrup er så meget fremme i skoene, at den faktisk servicerer andre lufthavne med personale til drift af radaranlæg mv. i kraft af sit dygtige personale på teknikerområdet. Det gælder service i både Karup, Sønderborg og Esbjerg lufthavne. Nu har jeg selv brugt Tirstrup som udrejsested siden 1970'erne og kan ikke se, hvorfor så mange kritiserer den. I Tirstrup fungerer det, man har et højt serviceniveau og et altid sødt og hjælpsomt personale.

SAS har altid givet et højt serviceniveau , og skal man ud i verden, så er det ikke et problem at tage herfra og videre til Kastrup og de større fly. Nogle mennesker skal desværre lave problemer ud af alt - men de samme mennesker rejser en til to gange om året, og derfor er denne hetz foretaget på et løst grundlag.

Min nu afdøde mand havde fra 1970 ca. 200 rejsedage om året, alt sammen ud fra Tirstrup, og det gav ingen problemer. For tiden var jo afsat til rejse.

Hellere med SAS

For nogle rejsende er prisen vigtigere end komforten, og fred være med dem. Men jeg rejser nu hellere med SAS, frem for at spare 500 kr. på billetten. Og sjovt nok - den, der fra Randers gerne kører til Aalborg for at spare på prisen, sidder velsagtens nede i Amsterdam og venter tiden væk, inden han kommer videre til USA. Fra Tirstrup er der gode forbindelser til USA både til New York og til Washington. Jeg har selv benyttet disse, og min familie gør det samme ret ofte.

Ja, denne vinters sne har skabt mange gener - men husk på, at i Aalborg, hvor der var lys på parkeringspladsen og ryddet sne, var det os skatteborgere, der betalte den service. I Tirstrup er det lufthavnen selv, der betaler gildet.

Tirstrup er en velbeliggende og velfungerende lufthavn, og der bør ikke anlægges lufthavne i nærheden af Aarhus, det er for risikabelt, hvis der sker en ulykke ved start eller landing.

Skal vi snakke pris, service mv., så bør det foregå på samme vilkår og uden, at skatteborgerne betaler gildet.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Himmelbjerget er smuk i al sin enkelhed
Erling Melgaard Jarsbo
Himmelbjerget og omgivelserne trænger på ingen måde til udbygning med "hypet bras" og forgængeligt ragelse.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Eksperter: Frygt for ringere ældrehjælp spiller ind, når ældre vælger at flytte tættere på børn og børnebørn

Ønsket om at være tæt på børn og børnebørn får ældre til at overveje at forlade hjembyen og flytte tættere på familien, viser en spørgeundersøgelse. Men også udsigten til ringere hjemmehjælp og ventelister på plejeboliger har betydning for deres beslutning om at flytte, mener eksperter. Kurt Madsen og Ellen Nørgaard forlader Vestjylland for at slå sig ned tættere på familien.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Himmelbjerget er smuk i al sin enkelhed

Erling Melgaard Jarsbo
Himmelbjerget og omgivelserne trænger på ingen måde til udbygning med "hypet bras" og forgængeligt ragelse.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her