Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Stop for statstilskud til Aalborg Lufthavn

Det giver urimelig konkurrence for andre lufthavne, herunder Aarhus Lufthavn, der er en veldrevet virksomhed, som selv må betale.

Hetzen mod Aarhus Lufthavn i Tirstrup og ledelsen af samme har udviklet sig til urimelige og grundløse beskyldninger om snart sagt alt, hvad man kan finde af påstande mod denne.

Er det ikke snart på tide, at Aalborg Lufthavn begynder at betale for den service, den modtager, fordi staten har sine militære anlæg på samme sted? Gratis parkering samt andre goder skal vi skatteborgere ikke være med til at betale, for at folk kan rejse billigt fra Aalborg. I disse sparetider, hvor der skæres ned alle steder, burde staten gribe ind og forlange, at Aalborg civile lufthavn selv betaler for den service, den i dag modtager gratis på skatteborgeres bekostning.

Det er et urimeligt statstilskud og bør ikke finde sted. Men disse oplysninger kommer ikke med, når man skriver om lufthavne, og hvordan de drives i dag.

Hvorfor skal jeg betale?

Hvorfor skal jeg betale for, at hr. og fru Hansen kan parkere gratis og rejse billigt ud af Aalborg på ferie? Og hvorfor skal statstilskud overhovedet finde sted til en civil lufthavn?

Det er ikke fair konkurrence mod Aarhus Lufthavn, som er en veldrevet virksomhed, der klarer sig ved egen indtjening.

Jeg bliver vred, når så mange hele tiden kommer med grimme indslag om lufthavnen og ledelsen i Tirstrup, for virkeligheden er en anden end den, så mange kommer frem med.

Lufthavnen i Tirstrup er så meget fremme i skoene, at den faktisk servicerer andre lufthavne med personale til drift af radaranlæg mv. i kraft af sit dygtige personale på teknikerområdet. Det gælder service i både Karup, Sønderborg og Esbjerg lufthavne. Nu har jeg selv brugt Tirstrup som udrejsested siden 1970'erne og kan ikke se, hvorfor så mange kritiserer den. I Tirstrup fungerer det, man har et højt serviceniveau og et altid sødt og hjælpsomt personale.

SAS har altid givet et højt serviceniveau , og skal man ud i verden, så er det ikke et problem at tage herfra og videre til Kastrup og de større fly. Nogle mennesker skal desværre lave problemer ud af alt - men de samme mennesker rejser en til to gange om året, og derfor er denne hetz foretaget på et løst grundlag.

Min nu afdøde mand havde fra 1970 ca. 200 rejsedage om året, alt sammen ud fra Tirstrup, og det gav ingen problemer. For tiden var jo afsat til rejse.

Hellere med SAS

For nogle rejsende er prisen vigtigere end komforten, og fred være med dem. Men jeg rejser nu hellere med SAS, frem for at spare 500 kr. på billetten. Og sjovt nok - den, der fra Randers gerne kører til Aalborg for at spare på prisen, sidder velsagtens nede i Amsterdam og venter tiden væk, inden han kommer videre til USA. Fra Tirstrup er der gode forbindelser til USA både til New York og til Washington. Jeg har selv benyttet disse, og min familie gør det samme ret ofte.

Ja, denne vinters sne har skabt mange gener - men husk på, at i Aalborg, hvor der var lys på parkeringspladsen og ryddet sne, var det os skatteborgere, der betalte den service. I Tirstrup er det lufthavnen selv, der betaler gildet.

Tirstrup er en velbeliggende og velfungerende lufthavn, og der bør ikke anlægges lufthavne i nærheden af Aarhus, det er for risikabelt, hvis der sker en ulykke ved start eller landing.

Skal vi snakke pris, service mv., så bør det foregå på samme vilkår og uden, at skatteborgerne betaler gildet.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Tak til Demenscentrum Aarhus
Ove Larsen, Højgårdsparken 20, Spørring | Tove Houstrup, Slugten 7, Tilst
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vores massive svigt af ældre medborgere

Hardy Mikkelsen, miljøchef, Holme Parkvej 284, Højbjerg
Vi fralægger os som samfund ansvaret fuldstændigt. Og imens har tricktyvene kronede dage med at bestjæle vore ældre medborgere.

Debat: Timemodellen harmonerer ikke med trenden i tiden

Steen Christensen, lodsejerforeningen for Stilling-Solbjerg Sø, Stilling Kirkevej 12, Skanderborg
Kære (Bane)Danmark Først og fremmest skal jeg anføre, at vi i lodsejerforeningen på ingen måde kan tilslutte os timemodellen, uanset hvilken linjeføring der anvendes, idet vi finder togtransport over så relativt korte afstande ufleksibel og forældet.

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Campingtendenser 2018: Vi skal lære at sige glamping
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Fyld din bolig med stærke Wi-Fi-signaler
Måske skal du have en Mesh-router – i hvert fald hvis du har en stor bolig. Router-typen er det nye, hotte inden for trådløse netværk. Her hjælper vi dig med at sikre Wi-Fi ud i den fjerneste krog. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her