Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Historien gentager sig med det borgerlige valgforbund

Jeg kan kun glæde mig over det brede borgerlige valgforbund, der nu er indgået i Skanderborg Kommune.

Jeg kan kun glæde mig over det brede borgerlige valgforbund, der nu er indgået i Skanderborg Kommune. Det er den bedste måde at samle de borgerlige stemmer op i kommunen til gavn for en kommende borgerlig borgmester.

Når jeg tænker tilbage på kommunalvalget i 2013, husker jeg desværre, at Liberal Alliances valgforbund med De Konservative kun udløste ét mandat i byrådet. Sagt med andre ord: Begge partier havde lige præcis ikke stemmer nok til selvstændigt at udløse et mandat, og dermed opstod et spild på næsten 1.000 borgerligt liberale stemmer. Det stemmespild ærgrer jeg mig stadig over.

Samtidig husker jeg heldigvis, at Liberal Alliance i 2013 havde fået plads i byrådet, hvis blot 15 krydser havde været flyttet lidt ned på stemmesedlen. Det giver grundlag for stor optimisme hos Liberal Alliances kandidathold frem mod valget i november.

I tillæg til valgresultatet i november 2013 har forløbet frem til i dag også ærgret mig. Vælgerne satte deres kryds i den tro, at de stemte på et borgerligt valgforbund, som ville arbejde borgerligt i byrådet. Det, de i stedet fik, var et tæt samarbejde med rød blok og et manglende samarbejde med de øvrige borgerlige partier.

Liberal Alliances spidskandidat, Linda Andrea, har med rette flittigt kritiseret det valgte konservative byrådsmedlem Jan Kroghs ageren i rød blok og hans socialdemokratiske arbejdsindsats. Mit og Liberal Alliances værste mareridt blev levendegjort, da Liberal Alliances stemmer flyttede med Jan Krogh til Socialdemokratiet, for hvem han nu stiller op.

Når De Konservative nu vender ryggen til det brede borgerlige valgforbund og ønsker at indgå i valgforbund med Det Radikale Venstre, der som bekendt er en nær støtte til Jørgen Gaarde, gentager historien sig. Dermed vil eventuelle overskydende konservative stemmer denne gang gå til de Radikale og dermed til rød blok og Jørgen Gaarde.

Med baggrund i Jan Kroghs ageren i byrådet de seneste fire år samt De Konservatives afvisning af at indgå i det brede borgerlige valgforbund vil jeg opfordre alle borgerlige vælgere i Skanderborg, som ønsker en borgerlig borgmester efter nytår, til at stemme personligt på en kandidat fra et af de fire partier i det borgerlige valgforbund. I modsat fald vil man som borgerlig vælger skulle leve med risikoen for, at ens stemme går til socialdemokraterne.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Højhuspolitikkens fallit er nu bevist i Aarhus

Rune Fink Isaksen, arkitekt og byplanlægger MAÁ
Med byrådets tilladelse til opførelse af højhuset til Systematic ved Brabrandstien er det fastslået, at magthaverne lader hånt om byens ødelæggelse og borgernes demokratiske ret til indflydelse på planlægningen.

Debat: Ghettoplanen er udtryk for politisk afmagt

Malene Møller Hall, bestyrelsesmedlem Liberal Alliances Ungdom Aarhus, Skovvej 16

Debat: Trist, at Togfonden er barberet ned

Flemming Knudsen, Regionsrådsmedlem, Region Midtjylland, Marselis Boulevard 28, Aarhus C
Togfondens midler er reduceret markant, og det får betydning for infrastrukturen i Region Midtjylland.
Aarhus' historie

Serie: Aarhus fra A til Å. I dag A

I dag skal vi have Árós anlagt – og i løbet af mange følgende hundreder af år givet byen nye navne. Vi skal også se på byens symbol – byvåbenet.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her