Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Ældre Sagen: Aarhus mangler en pårørendevejleder

77 pct. af den danske befolkning hjælper eller har hjulpet en syg eller svækket nærtstående. Illustration: Niels Bo Bojesen

Pårørende yder et meget vigtigt bidrag ved at hjælpe svækkede eller syge familiemedlemmer.

Ældre Sagens pårørendeundersøgelse fra juli 2017 viser bl.a., at 77 pct. af den danske befolkning hjælper eller har hjulpet en syg eller svækket nærtstående. Hjælpen betyder, at svækkede ældre kan opretholde et værdigt og meningsfuldt liv trods sygdom.

De fleste pårørende hjælper gerne, men mange føler ikke, at de bliver anerkendt og støttet i deres indsats. De pårørende oplever, at det kan være svært at få kontakt til kommunen og medarbejderne, og at hjælpesystemet er indviklet.

Når man som pårørende er belastet efter gennem meget lang tid at have hjulpet et sygt eller svækket familiemedlem, er der ikke overskud til at finde frem til det eller de tilbud, der kan afhjælpe situationen, og som på sigt kan betyde, at den syge undgår hospitalsindlæggelse eller plejehjem.

Kommunen kan understøtte de pårørende ved at ansætte en pårørendevejleder.

Vejlederen kan løbende følge med i udviklingen i hjemmet og rådgive de pårørende om relevante støttetilbud, så de pårørende undgår nedslidning og får mulighed for at leve et godt liv sideløbende med den hjælp, der gives til den sygdomsramte.

En nyansættelse koster! Ja, men vi må ikke glemme, at pårørende er en stor ressource for samfundet, der hvert år sparer kommunen for rigtig mange penge, samtidig med at de pårørende sikrer den syge muligheden for i videst muligt omfang at fortsætte et meningsfuldt liv i vante omgivelser.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Højhuspolitikkens fallit er nu bevist i Aarhus

Rune Fink Isaksen, arkitekt og byplanlægger MAÁ
Med byrådets tilladelse til opførelse af højhuset til Systematic ved Brabrandstien er det fastslået, at magthaverne lader hånt om byens ødelæggelse og borgernes demokratiske ret til indflydelse på planlægningen.

Debat: Ghettoplanen er udtryk for politisk afmagt

Malene Møller Hall, bestyrelsesmedlem Liberal Alliances Ungdom Aarhus, Skovvej 16

Debat: Trist, at Togfonden er barberet ned

Flemming Knudsen, Regionsrådsmedlem, Region Midtjylland, Marselis Boulevard 28, Aarhus C
Togfondens midler er reduceret markant, og det får betydning for infrastrukturen i Region Midtjylland.
Aarhus' historie

Serie: Aarhus fra A til Å. I dag A

I dag skal vi have Árós anlagt – og i løbet af mange følgende hundreder af år givet byen nye navne. Vi skal også se på byens symbol – byvåbenet.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her