*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Truet retssikkerhed på socialområdet

Mange afgørelser på socialområdet i Syddjurs Kommune hviler på et forkert grundlag.

Socialministeriet oplyser, at for Syddjurs Kommunes vedkommende er 35 pct. af alle ankesager på socialområdet i 2016 blevet omgjort.

På børnehandicapområdet er 60 pct. af alle ankesager i 2016 blevet omgjort. Det betyder ikke nødvendigvis, at alle borgerne har fået for små ydelser, eller at afgørelserne er forkerte.

Men det betyder, at disse borgere har fået ydelser, der hviler på et forkert grundlag eller et grundlag, som ingen kan gennemskue, ikke engang Ankestyrelsen. Den situation truer retssikkerheden.

Ankestyrelsen har i efteråret 2016 undersøgt kommunernes praksis (herunder Syddjurs) om tabt arbejdsfortjeneste. Undersøgelsen viser, at 60 pct. af afgørelserne hviler på et forkert eller uoplyst grundlag.

Det er ikke første gang, at Syddjurs havner i denne suppedas. For nogle år siden var det tilbud til truede børn og unge, der var mange fejl i. Det er en meget alvorlig situation for de borgere, det går ud over og deres børn.

Det er helt afgørende for udsatte børn og voksne, at de får den hjælp, de har brug for, og at alle kan gennemskue og forstå det grundlag, afgørelserne træffes på.

Når over en tredjedel af afgørelserne hviler på et forkert grundlag, kan man kun opfordre den enkelte til at anke afgørelsen, hvis man er det mindste i tvivl om, at en afgørelse er rigtig.

Det kommende byråd skal have skarpt fokus på, at afgørelserne fremover bliver truffet på det rigtige grundlag.

Det vil jeg se til sker.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lad os lige smutte til London eller Paris

Jonathan Ries, bestyrelsesmedlem Vedvarende Energi Klosterport 4F, Aarhus C
Vores forbrug har taget overhånd, når danskere flyver til udlandet på en smuttur for at holde julefrokost. Hvad med miljøet?

Debat: Hvorfor blev Camilla Fabricius ikke rådmand?

Randi Bruhn Mannion, Hvidmosevej 8, Ebeltoft
Endelig kom der et svar fra formanden fra Socialdemokratiet i Aarhus på spørgsmålet om, hvorfor Camilla Fabricius ikke blev rådmand i Aarhus.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her