*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Kommunen løser opgaven – regionen får pengene til det

Lone Hindø, sognepræst og byrådskandidat (S), retter en helt forfejlet kritik (26/9) mod mig og Aarhus Kommune.

Lone Hindø, sognepræst og byrådskandidat (S), retter en helt forfejlet kritik (26/9) mod mig og Aarhus Kommune. Kommunen blev presset til i foråret at stoppe med at give intravenøs behandling til de patienter, der kommer tidligt hjem fra hospitalet.

Lone Hindø burde sende sin kritik derhen, hvor den hører hjemme, nemlig mod sit eget parti Socialdemokratiet og mod regionsrådet.

Det giver ikke mening for læserne at se to offentlige instanser slås i en debat hen over hovedet på folk. Region Midtjylland bør vedkende sig et ansvar og indgå en aftale med kommunerne i Midtjylland.

Regionen har siddet på hænderne og håbet, at kommunerne bare fortsatte med at arbejde gratis. Det holder simpelthen ikke.

Alle ved godt, at Aarhus har haft førertrøjen på og gjort alt for at udvikle et tilbud til regionens patienter, og samtidig har vi forsøgt at få en økonomisk aftale med regionen.

Fordi det giver rigtig god mening for mange patienter at få intravenøs behandling derhjemme, har vi i Aarhus siden 2014 udviklet en ordning og gratis ydet en behandling til patienter, der kom tidligt hjem fra hospitalet. Alt imens har regionen fået alle pengene.

Regionerne har stadig det reelle ansvar for intravenøs behandling og får også stadigvæk midlerne til det. Aarhus Kommune og andre kommuner kan ikke blive ved med stiltiende at se på, at udgifterne stiger og stiger. Vi kan ikke blive ved med at dræne kassen, for det går ud over andre velfærdsydelser.

Regionen har svigtet patienter og borgere i kommunerne i denne sag. Regionen har siddet på hænderne og håbet, at kommunerne bare fortsatte med at arbejde gratis. Det holder simpelthen ikke.

Vores udgifter til intravenøs behandling er vokset og vokset. Når vi ikke bliver kompenseret for en stigende udgift, mangler vi penge til andre lige så vigtige velfærdsydelser til borgerne i Aarhus. Vi må altid også tænke os om og tage hensyn. Det er, hvad regionen også bør gøre i denne sag i stedet for at løbe fra sit ansvar.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Kulturhovedstad – succes eller fiasko?

Per Hovgaard, Niels Bohr Vej 28, 8260 Viby J
Ikke siden starten af dette kulturhovedstadsvanvid i 1985 har der været en eneste værtsby, der har kunnet melde om succes.

Debat: Demensspecialisters uetiske etik

Karsten Brønnum, Storenorvej 17, 8340 Malling
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her