Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Omtænk plejehjemstilsyn, og indtænk hjemmeplejen

Tilsynskonceptet, der handler om plejehjemstilsyn, er blevet væsentligt forandret, uden at Aarhus Kommune har reageret og forsøgt at rette op på forringelsen.

Embedslægens uvildige tilsyn faldt bort for et år siden den 1. juli 2016. I forbindelse med budgetforliget i Aarhus Kommune i efteråret 2016 skete der ingen tiltag, og det samme ser ud til at være tilfældet i de kommende budgetforhandlinger.

Det største problem er de stadig tilbagevendende fejl vedrørende medicindosering og optælling af piller, samt det at de ældre borgere får pillerne til den rette tid.

Efter at embedslægens tilsyn er gået over til risikobaserede tilsyn, er der kun Aarhus Kommune selv til at sikre, at borgerne på plejehjemmene og hjemmeplejen får den rette pleje og behandling. Det var også en del af embedslægens tilsyn, at borgerne fik den rigtige ernæring, og at opgaverne var dokumenteret rigtigt efter sundhedslovens krav. Det er vigtigt, at borgerne ikke føler deres retssikkerhed truet.

Aarhus Kommune har altid haft ansvaret for, at det foregår rigtigt og uden fejl, men det er tilsyneladende meget svært at leve op til dette ansvar, når man næsten er alene om at kontrollere sig selv.

I flere velkendte byer som f.eks. København, Randers og Silkeborg har man entreret med et anerkendt konsulentfirma til at udføre opgaven. I København vurderes de uanmeldte tilsyn i tre kategorier: ordinært tilsyn, fokuseret tilsyn og bekymringstilsyn. I Randers udføres der årlige anmeldte tilsyn, hvor fokusområderne aftales på forhånd. I Silkeborg gennemføres uanmeldte tilsyn med udvalgte temaer.

Jeg har stor respekt for Aarhus Kommunes egne uanmeldte tilsyn og tilsynschefens metoder. Den efterfølgende snak med medarbejderne er meget belærende – men 50 plejehjem samt syv områder med aktiv og akut hjemmepleje er rigtig meget for én kompetent og respekteret tilsynschef.

Aarhus Kommune bør virkelig overveje at ansætte to kompetente sygeplejersker mere, én til hvert tilsynsområde.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Vores massive svigt af ældre medborgere
Hardy Mikkelsen, miljøchef, Holme Parkvej 284, Højbjerg
Vi fralægger os som samfund ansvaret fuldstændigt. Og imens har tricktyvene kronede dage med at bestjæle vore ældre medborgere.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Glæde over True Skov: Bør beskytte 500.000 træer

Gitte Holmslykke, bestyrelsesmedlem i foreningen Træer og Landskab | Ida Vogel, bestyrelsesmedlem i foreningen Træer og Landskab
Der er mange muligheder i True Skov, som Aarhus Kommune vil forbedre.

Debat: Nej, landbruget er ikke i gang med en stor kampagne

Nikolaj Schulz, chefjurist i Bæredygtigt Landbrug
Konflikten mellem natur og afvanding er unødvendig, og der er masser af muligheder for at øge vandløbenes vandføringsevne.

Debat: Vores massive svigt af ældre medborgere

Hardy Mikkelsen, miljøchef, Holme Parkvej 284, Højbjerg
Vi fralægger os som samfund ansvaret fuldstændigt. Og imens har tricktyvene kronede dage med at bestjæle vore ældre medborgere.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
David Nielsen til spillerne: »Nu skal I score«
I lørdags holdt AGF buret rent for tredje gang i lige så mange superligakampe i 2018. Omvendt har aarhusianerne kun formået at score ét mål i de tre kampe, men det bekymrer ikke træner David Nielsen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her