Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Bevar vores fælles Strandvej, byens smukkeste indfaldsvej

Det skue, der åbner sig, når man triller ned ad Oddervej eller dukker frem fra Marselisborgskoven, er helt unikt.

Området ved Oddervej og Strandvejen er blandt byens mest attraktive og et rekreativt åndehul for byens borgere. arkivFoto: Tobias Nicolaj

De smukkeste syn, man kan forestille sig, er ofte naturskabte.

Aarhusbugten er et af dem. Det skue, der åbner sig, når man triller ned ad Oddervej eller dukker frem fra Marselisborgskoven, er helt unikt. Tusindvis af mennesker møder hver dag denne fantastiske udsigt. Om efteråret med krus på bølgetoppene, om vinteren måske med is langs kysten og i denne tid som et fantastisk syn med Skødshoved og Helgenæs i baggrunden.

Denne udsigt er ubeskrivelig og ubetalelig og helt unik for Aarhus. Det kig findes kun på denne ene strækning i hele Aarhus. Her promenerer, løber, mødes, cykler og kører aarhusianerne og får hver gang et kick, inden de forsvinder ind i byen.

Katastrofal beslutning

Det ville være katastrofalt at opdæmme en stor del af dette område kun for at udvide et renseanlæg samt skabe endnu større areal til cirkus, idræt, motorløb, kræmmermarkeder mv.

Tag i stedet at flytte en del af disse aktiviteter ind i vores smukke nye kæmpeområde mellem Hack Kampmanns smukke toldbod og Navitas, her er der masser af plads og p-pladser til at rumme mange af disse aktiviteter.

Området tilhører os alle

Området langs Strandvejen tilhører os alle, og vi er forpligtet til at give det videre til kommende generationer i samme stand.

Pladsen til aktiviteter kan man finde massevis af steder i og omkring Aarhus, men der er kun en Strandvej, og den må ingen lave mindre.Lov os aarhusianere ikke at lave ubodelig skade ved at opdæmme vores fælles strand og derved fjerne byens smukkeste åndehul.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Himmelbjergets helhedsplan: Lammende, fantasiforladt øregejl
Anders Hougaard
Skanderborg Kommune har haft en notorisk hang til at investere i hypet bras og luftkasteller. Og med den nye helhedsplan for Himmelbjerget er man hoppet helt op på den store klinge, hvad den slags angår.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu

Debat: Der var engang et yndigt land … hvor blev det af?

Tina Di Caterino
Jeg græmmes over mange danskeres åbenlyse intolerance over borgere med anden etnisk baggrund.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanen er skyld i dårlige trafikløsninger

Erik Skals
Aarhus Letbane koster mange borgere ekstra transporttid i stedet for som tænkt af politikerne at lette vores transportbehov.
Aarhus' historie

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.

Vi må planlægge fremtiden – bedre

Af Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening

Er vi i dag – i 2018 – på vej i den retning, som vi ønsker at vores by skal udvikle sig frem mod 2038?
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her