Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Bevar vores fælles Strandvej, byens smukkeste indfaldsvej

Det skue, der åbner sig, når man triller ned ad Oddervej eller dukker frem fra Marselisborgskoven, er helt unikt.

Området ved Oddervej og Strandvejen er blandt byens mest attraktive og et rekreativt åndehul for byens borgere. arkivFoto: Tobias Nicolaj

De smukkeste syn, man kan forestille sig, er ofte naturskabte.

Aarhusbugten er et af dem. Det skue, der åbner sig, når man triller ned ad Oddervej eller dukker frem fra Marselisborgskoven, er helt unikt. Tusindvis af mennesker møder hver dag denne fantastiske udsigt. Om efteråret med krus på bølgetoppene, om vinteren måske med is langs kysten og i denne tid som et fantastisk syn med Skødshoved og Helgenæs i baggrunden.

Denne udsigt er ubeskrivelig og ubetalelig og helt unik for Aarhus. Det kig findes kun på denne ene strækning i hele Aarhus. Her promenerer, løber, mødes, cykler og kører aarhusianerne og får hver gang et kick, inden de forsvinder ind i byen.

Katastrofal beslutning

Det ville være katastrofalt at opdæmme en stor del af dette område kun for at udvide et renseanlæg samt skabe endnu større areal til cirkus, idræt, motorløb, kræmmermarkeder mv.

Tag i stedet at flytte en del af disse aktiviteter ind i vores smukke nye kæmpeområde mellem Hack Kampmanns smukke toldbod og Navitas, her er der masser af plads og p-pladser til at rumme mange af disse aktiviteter.

Området tilhører os alle

Området langs Strandvejen tilhører os alle, og vi er forpligtet til at give det videre til kommende generationer i samme stand.

Pladsen til aktiviteter kan man finde massevis af steder i og omkring Aarhus, men der er kun en Strandvej, og den må ingen lave mindre.Lov os aarhusianere ikke at lave ubodelig skade ved at opdæmme vores fælles strand og derved fjerne byens smukkeste åndehul.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Flyt banegården
Hans Jakobsen, Araliavej 15, Harlev
God idé, flyt banegården ud til firkløveret, og lad den fremtidige letbane løbe ud til Brabrand og videre til Harlev.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Omlægning af banen fra Hovedgård til Hasselager

Bo Lindbirk, Fastrupvej 37, Solbjerg
Solbjerg og dens opland er i vild opstandelse over den VVM-undersøgelse, der nu er til høring.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her