*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Hurra, hvor de sparer i Aarhus Kommune!

Under en bilferie i Frankrig var min kone så uheldig at falde og brække lårbenshalsen. Hun blev hurtigt opereret, og alt forløb tilfredsstillende.

Ved hjemkomsten havde vores datter via egen læge og hjemmeplejen/hjælpemiddelcentralen skaffet gangstativ og badeskammel.

Efter hjemkomsten talte jeg med en flink og kompetent hjemmesygeplejerske om evt. besøg med henblik på at fjerne de ca. 20 agraffer (sårklemmer) på min kones lårben. Men nej – sådan en agraftang (som bruges én gang og koster maks. 20-25 kr.) havde de ikke. Og de måtte ikke købe nogle!

Den blev normalt medsendt patienten ved udskrivelse fra et dansk sygehus. Hun kunne dog skaffe en ved henvendelse til sygehuset – og evt. få den bragt ud med taxa.

Er det kassetænkning? Er det en Djøf-afgørelse? Det er næppe en afgørelse truffet af en med fødderne placeret i det kliniske arbejde.

Hvor ligger besparelsen for det offentlige med tidsforbrug hos hjemmeplejen og på sygehuset samt taxaudgiften?

Jo, der er ting, der kan gøres smartere i det danske sundhedssystem.

Graferne er nu fjernet, da det viste sig, at jeg havde en agraftang i min lægetaske.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Nu skrues der op for hastigheden på de midtjyske veje

Ole Birk Olesen , transport-, bygnings- og boligminister (LA) | Kristian Pihl Lorentzen, transportordfører (V) | Rasmus Jarlov, transportordfører (K) | Villum Christensen, transportordfører (LA) | Kim Christiansen, transportordfører (DF)
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her