Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Overgreb mod kysten

Området langs Strandvejen er enestående, derved at den åbne bræmme langs kysten kun i ringe grad brydes af bebyggelse.

Et flertal i byrådet vil sløjfe en betydelig del af kystlinjen ved Tangkrogen til fordel for en ny og større strandpark med plads til større begivenheder.

Byrådets flertal vil sløjfe en betydelig del af kystlinjen fra Tangkrogen og udefter mod Oddervej. Det vil ødelægge et kystområde, som dagligt er til stor glæde for massevis af aarhusianere.

Kære byrødder, prøv engang at gå turen ud ad kystlinjen i weekenderne, så vil I se en lind strøm af mennesker, der vandrer fra Tangkrogen og ud mod Varna eller i modsat retning.

Området langs Strandvejen er enestående, derved at den åbne bræmme langs kysten kun i ringe grad brydes af bebyggelse og til sidst går direkte over i Mindeparken. Det giver et fantastisk kig langs stranden og ned til bugten. En æstetisk oplevelse af de sjældne.

Og nu skal denne smukke helhed altså slås i stykker.

Hvorfor? For at man kan bygge et nyt rensningsanlæg og udvide eventpladsen ved Tangkrogen.

Hør nu her: Der har altid været god plads på Tangkrogen. Man kan sidde i et cirkustelt med plads til mange hundrede mennesker og stadig opleve, at der er masser af luft omkring teltet.

Nyd gåturen

Et andet argument er, at der skal være bedre parkeringsforhold.

Jamen, vil det være helt utænkeligt evt. at parkere et andet sted for derefter at nyde gåturen? Eller man kan benytte busserne. Det har da i mange år været en udbredt mening, at presset af biler på Aarhus skal lettes.

Det er en træls tendens i tiden, at de autentiske oplevelser i naturen skal erstattes af gøgl, cirkus og events, for sæt nu folket keder sig.

Nå ja, en betragtelig del af ”folket” har det tydeligvis ganske udmærket med kysten, som den er nu.

Cirkus Dannebrog og diverse musikarrangementer samt 1. maj-møder skal naturligvis have den plads, der tilkommer dem. Men behøver man smadre en dejlig kystlinje af den grund?

Det forbavser mig i den grad, at erklæret miljøvenlige partier som De Radikale og SF er hoppet med på den galej. De får ikke min stemme til kommunalvalget.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Himmelbjergets helhedsplan: Lammende, fantasiforladt øregejl
Anders Hougaard
Skanderborg Kommune har haft en notorisk hang til at investere i hypet bras og luftkasteller. Og med den nye helhedsplan for Himmelbjerget er man hoppet helt op på den store klinge, hvad den slags angår.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanen er skyld i dårlige trafikløsninger

Erik Skals
Aarhus Letbane koster mange borgere ekstra transporttid i stedet for som tænkt af politikerne at lette vores transportbehov.
Aarhus' historie

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.

Vi må planlægge fremtiden – bedre

Af Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening

Er vi i dag – i 2018 – på vej i den retning, som vi ønsker at vores by skal udvikle sig frem mod 2038?
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her