Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Afmægtige over for lydterroren fra Northside Festival

Der går næppe en sommerweekend uden støjende begivenheder i byen.

Der var udsolgt til dette års Northside Festival med 40.000 gæstende hver dag. Foto: Per Lange/Polfoto

Den 17/6 kunne man bl.a. i JP Aarhus læse en ”opgørelse” over klager til Aarhus Kommune efter årets Northside Festival – kun syv. Man kunne forstå, at det relativt lave antal tages som argument for, at det ikke var så slemt endda. Men det var det. Især fredag og lørdag aftener og det halve af nætterne blev der spillet med et ulideligt højt lydniveau på i hvert fald de åbenbart tilladte 103 dB og så til kl. 2.30 om natten. Vi var meget generede på bopælen i Vestervang, så langt det meste af midtbyen må have været ramt.

Når man – og i første omgang heller ikke undertegnede – ikke klager, skyldes det ikke en accept af forholdene, men simpelthen følelsen af afmægtighed.

Enhver klage vil forventeligt blive afvist med et par bemærkninger om, at festivalen holder sig inden for de tilladte rammer, og det vil sikkert også være tilfældet i år. Vi har prøvet at klage før absolut uden held.

Enhver klage vil forventeligt blive afvist med et par bemærkninger om, at festivalen holder sig inden for de tilladte rammer.

Vi forstår, at det er byrådet, der sætter de lydmæssige rammer, og vi har derfor i et brev til byrådet bedt om en politisk stillingtagen til, om disse rammer fortsat skal gælde. I andre sammenhænge, f.eks. under Aarhus Festuge, er der ofte krav om, at musikken stopper kl. 23 eller senest 24, og at lydniveauet er væsentligt lavere.

Men det handler ikke kun om Northside Festival. Generelt har vi de senere år oplevet, at der er givet godkendelse af et stigende antal støjende begivenheder/events i byrummet, så der næppe går en weekend uden i sommerhalvåret.

Vi har tidligere år valgt at rejse væk fra de værste, især Northside Festival, men det burde ikke være løsningen. Så byrådet bør tage en grundig debat om, hvor meget man skal udsætte byens borgere for både i antal støjende arrangementer og i forhold til de vilkår, hvorunder de må gennemføres.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skæbnetime for folkeskolen

Janus Boye, medlem af hovedbestyrelsen i landsforeningen Skole og Forældre, Aarhus | Henrik Vinther Olesen, folketingskandidat (R), Aarhus
Stadig flere vælger folkeskolen fra, og ændrer vi ikke kurs, er spørgsmålet: Vil du savne folkeskolen, når den ikke længere er her?

Debat: Skolereformen skal tage højde for børns alder

Renie Schriver Bahn, Ternevej 2, Risskov
Efter at have set en meget oplysende udsendelse på DR2 7/1, ”Kroppens hemmeligheder: At vokse”, hvori det bl.a. blev oplyst, at børn vokser ekstremt hurtigt fra 0-1 år, afløst af en meget hurtig vækst indtil ca. 8-9 år, tænker jeg på de små førskolebørn og 0., 1. og 2. klasse.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere
Frivilligheden blev fejret: Rap fra Gellerup, frivilligsuppe og over 100 frivillige organisationer
De frivillige blev fejret i Ridehuset Aarhus, da frivillighovedstaden søndag eftermiddag åbnede officielt. Over 5.000 gæster deltog i arrangementet i løbet af dagen ifølge tal fra europæisk frivillighovedstad. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her