Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Konspirationsteori om psykiatrisk hospital

Psykiatriske patienter får om få år et nutidigt hospital med nære bånd til Aarhus Universitetshospital

En god konspirationsteori kræver en stor gruppe mennesker og en letgenkendelig skurk eller to. Det hjælper også, hvis konspirationen for en nemheds skyld bliver holdt helt i sort og hvidt.

Dansk Folkepartis byrådsmedlem i Aarhus, Knud N. Mathiesen, har alle rollerne besat i sit sammensurium af et læserbrev, der munder ud i, at Aarhus Kommune og Region Midtjylland skulle forgylde pensionsselskabet PKA ved bl.a. at sælge hospitalet i Risskov alt for billigt (JP Aarhus 8/5).

Det bliver for meget at udrede alle Knud N. Mathiesens misforståelser og mistolkninger her. Men måske han skulle tale med sine partifæller i regionsrådet, der har godkendt beslutningerne.

Påstanden om, at patienterne ikke får noget godt ud af, at vi bygger et nyt psykiatrisk hospital i Risskov, og faktisk var bedre stillet, hvis de kunne blive i de gamle bygninger i Risskov, synes jeg taler for sig selv.

Nutidigt hospital

Ikke et ondt ord om Risskov, men psykiatriske patienter får om få år et nutidigt hospital med nære bånd til Aarhus Universitetshospital og dets læger, der ved alt om de andre sygdomme, som psykiatriske patienter også får. Psykiatriske patienter skal som alle andre patienter have behandling i et moderne, fremtidssikret hospital – ikke i et museum.

Hospitalet i Risskov blev solgt til højestbydende, da regionsrådet udbød en OPP-kontrakt, hvor vinderen dels købte hospitalet i Risskov, dels forpligtede sig til at bygge et nyt psykiatrisk hospital i Skejby. Opgaven var omfattende og for mange sikkert også for stor en mundfuld. Salgsprisen på 535 mio. kr. var den pris, markedet skønnede som den rigtige.

Byggeriet følger planen

Byggeriet følger planen og står klar til, at de første patienter kan flytte ind i oktober 2018.

Region Midtjylland har i forbindelse med udbuddet håndteret Bent Hansens dobbeltrolle som hhv. formand for regionsrådet og formand for pensionskassen PKA helt efter bogen. Formanden slap opgaven, så snart regionsrådet havde besluttet at sætte hospitalet i Risskov til salg.

Den ekspropriation, som Knud N. Mathiesen finder betænkelig, har både naturklagenævn og domstole forholdt sig til.

Naturklagenævnet har endda flere gange siden afvist at genoptage sagen.

Det får mig til at tænke på, at der måske også kan komme konspirationsteorier ud af at tygge drøv på sin modgang for længe.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet

Debat: Nedrivning løser ikke parallelsamfund

Britt Bager, boligordfører for Venstre, valgt i Østjyllands Storkreds
Jeg kan love, at der vil være langt flere konkrete redskaber i regeringens udspil end et par nedrivninger hist og her.

Åbent brev: Presser Aarhus Kommune retsstillingen for at spare penge på børn med handicap?

Charlotte Jensen, | Kis Holm Laursen, | Gro Nielsen, | Claus Thomasbjerg, | Marianne Banner, | Nina Rasmussen, | Rikke Ingemann, | Conni Andersen, | Anne Kjeld Pedersen, | Viggo Jonasen, | Tomas Bjørn Pedersen, | Morten Olesen, | Jan Østergaard, mangeårig bisidder i handicapsager og til daglig chefanklager
Åbent brev til politikerne i Aarhus Byråd – med håb om en konstruktiv dialog, og at handicappede børn kan komme på den politiske dagsorden i Aarhus Byråd på et oplyst og velunderbygget grundlag.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her