*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Hospitalerne lider under krav om øget effektivitet

Det presser personalet helt urimeligt, at de skal levere stadig flere behandlinger for de samme penge.

Folketinget er nødt til at fjerne kravet til vores hospitaler om en årlig stigning i produktiviteten på 2 pct.

Kravet har gennem en lang årrække ført til, at hospitalerne i dag behandler langt flere patienter end tidligere. Det er godt, men udviklingen kan ikke fortsætte – vores personale kan simpelt hen ikke holde til fortsat at løbe stærkere år for år. Ligesom vi heller ikke kan bede patienterne blive raske 2 pct. hurtigere eller føde 2 pct. hurtigere.

Det presser personalet helt urimeligt, at de skal levere stadig flere behandlinger for de samme penge, og en fjernelse af effektivitetskravet vil utvivlsomt give en tiltrængt forbedring af arbejdsmiljøet.

Desuden er det slet ikke sikkert, at flere behandlinger er lig med højere kvalitet. Når hospitalerne afregnes efter antal operationer, behandlinger eller ambulatoriebesøg, skaber det et incitament for at gennemføre unødige behandlinger.

For eksempel betyder kravet, at patienter indkaldes flere forskellige dage til en række undersøgelser frem for at samle det hele på én dag. Det samme gælder genindlæggelser, som også tæller med i en øget aktivitet.

Så set ud fra patientens bedste har jeg temmelig svært ved at få øje på de gode argumenter for at bevare produktivitetskravet.

Regionerne har foreslået en ny model, hvor det handler om at indrette hospitalernes arbejde, så det giver størst mulig værdi for hver enkelt patient.

En model, hvor der afregnes efter den kvalitet, der skabes for patienterne, og hvor der ikke blindt belønnes for antallet af behandlinger.

Derfor ønsker regionerne ved de kommende økonomiforhandlinger at indgå en aftale om at afskaffe det årlige effektivitetskrav til hospitalerne.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanen er forældet teknologi

Kim Kæraa, Holme Parkvej 261, Højbjerg
Aarhus burde indføre trolleybusser i stedet for letbanetog, der allerede er en gammeldags transportform.
Restauranter
Annonce
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere
Nye familier: »Julen er et potentielt minefelt«
Med stigningen i antallet af skilsmisser er der også kommet en stigning i antallet af sammenbragte familier. De forskellige traditioner og høje forventninger kan føre til konflikter, men med de nye familiemedlemmer kommer også muligheden for at gentænke julen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her