Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Retten til at bære tørklæde er en dansk kerneværdi

Islam er den næststørste religion i verden – vi er nødt til at omfavne den.

Tegning: Thorgerd

Man møder og hører i dag, at mange danskere føler, at danskheden, Danmark og danskerne er truede. Truslen består primært, ifølge disse danskere, af muslimer. Man kan snakke om en fejlet integration, om for mange indvandrere og efterkommere på kontanthjælp og om den økonomiske byrde, det er for vores samfund at hjælpe dem, som har brug for det. Men kan man virkelig snakke om, at de danske værdier er truede? Kom nu ind i kampen, Danmark.

Findes der noget mere dansk end vores grundlov? I denne beskriver paragraf 67, hvorledes vi i Danmark har religionsfrihed. Det er en del af vores alles sindelag, at vi er frie til at tro, iklæde os og sige, hvad vi har lyst til – men muslimske kvinder bør ikke bære tørklæder, hvis de vil være en del af vores samfund?

Lad os nu komme i gang, lad os skabe håb for den fremtidige integration og sameksistens. Er vi ikke blevet klogere? Er den danske kerneværdi, frihed, ikke det eneste, som er truet?

»Det er kvindeundertrykkende,« vil de mere velovervejede argumentere – men så længe kvinden ikke tvinges til at bære tørklædet, er det jo blot, fordi kvinder med tørklæde er af en anden opfattelse af verden, end ”danskere” er. Det er forkert at være så snæversynet at tro, at vi har fundet den levemåde, man kan sætte to streger under.

Bare bryster

Forestil dig, kære danske kvinde, at der i det land, som du flygtede til, var kvinder, som ikke brugte bluser. Mænd og kvinder rendte rundt med bar overkrop, ligesindede, klædt ligeværdigt på trods af forskellig fysik – ville du gøre det samme? Vise dine bryster til hele verden, hvis det var det, som skulle til for ikke at være udelukket fra samfundet? Ville du assimilere, vise brysterne blot for at ”blive en del af samfundet”? Eller ville du mon foretrække, at befolkningen i det land, du er flygtet til, viste forståelse over for din kultur, således at I kunne sameksistere til trods for forskelligheder?

Forestil dig, kære danske mand, at din kæreste rendte rundt og viste sine bryster til alle – mon ikke du ville foretrække, at hun tog en bluse på, selvom majoriteten ikke gjorde det?

DF har netop præsenteret et lovforslag, som, hvis man skærer ind til benet, vil gøre det forbudt for alle offentligt ansatte (muslimske kvinder) at bære tørklæde. Hvis det ikke er undertrykkende, så ved jeg ikke, hvad er. Var det ikke meningen, at vi skulle være et frit land, som favner enhver?

Lad os nu komme i gang, lad os skabe håb for den fremtidige integration og sameksistens. Er vi ikke blevet klogere?

Vi skal favne islam

Er den danske kerneværdi, frihed, ikke det eneste, som er truet? Hvis du er en ægte nationalist, så værn dog om denne værdi. Når du ser en kvinde med tørklæde, så tænk, at hun ikke truer de danske værdier, men at hun omfavner dem ved at gøre brug af vort lands friheder. Vil du ikke hellere værne om den danske frihed end om frikadellespisning, eller hvad det nu er, man mener er truet? Ikke alle er som dig.

Islam er den næststørste religion i verden – vi er nødt til at omfavne den. Landegrænser udviskes, og vi må indse, at der findes andre kulturer end vores egen.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet

Debat: Nedrivning løser ikke parallelsamfund

Britt Bager, boligordfører for Venstre, valgt i Østjyllands Storkreds
Jeg kan love, at der vil være langt flere konkrete redskaber i regeringens udspil end et par nedrivninger hist og her.

Åbent brev: Presser Aarhus Kommune retsstillingen for at spare penge på børn med handicap?

Charlotte Jensen, | Kis Holm Laursen, | Gro Nielsen, | Claus Thomasbjerg, | Marianne Banner, | Nina Rasmussen, | Rikke Ingemann, | Conni Andersen, | Anne Kjeld Pedersen, | Viggo Jonasen, | Tomas Bjørn Pedersen, | Morten Olesen, | Jan Østergaard, mangeårig bisidder i handicapsager og til daglig chefanklager
Åbent brev til politikerne i Aarhus Byråd – med håb om en konstruktiv dialog, og at handicappede børn kan komme på den politiske dagsorden i Aarhus Byråd på et oplyst og velunderbygget grundlag.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her