Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Så gør dog noget ved problemerne, Henrik Dahl

I JP 29/9 kan vi læse, at Henrik Dahl (HD) fra Liberal Alliance skriver i et læserbrev, at han mener, at ressourceforløb ikke er en straf, men en mulighed for at komme ind på arbejdsmarkedet.

I JP 29/9 kan vi læse, at Henrik Dahl (HD) fra Liberal Alliance skriver i et læserbrev, at han mener, at ressourceforløb ikke er en straf, men en mulighed for at komme ind på arbejdsmarkedet. Og godt nok skriver han også, at dele af reformen er fejlimplementeret, når uhelbredelige borgere kommer i klemme i reformen.

Det er da rart, at han har indset, at dele af førtidspensions- og fleksjobreformen fra 2013 er fejlimplementeret.

Det, som jeg ikke forstår, er, hvorfor han så ikke har ændret kursen og stillet forslag om at ændre på den ovennævnte reforms tekst, som vil gøre det meget klart, at uhelbredelige ikke skal i ressourceforløb?

På den måde kan vi undgå flere historier om sengepraktikker og 5 min. ressourceforløb om dagen, når kommunerne kan fortolke så bredt i reformens tekst.

Hvorfor intet samråd?

Desuden undrer det mig også, hvorfor HD ikke har kaldt beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen i samråd i forhold til de uheldige sager vedrørende ressourceforløb? Jeg har kun kendskab til, at folketingsmedlemmer fra SF og Enhedslisten har gjort det.

I godt 3,5 års forløb, hvor førtidspensions- og fleksjobreformen – herunder ressourceforløb – har eksisteret, er knap 70 mennesker døde under afklaring af ressourceforløb eller i ressourceforløb. Og desværre har der været historier om, at mennesker har fået forværret deres handicap og/eller deres (psykiske) sygdom i ressourceforløb. Og det samme skriver forsker Iben Nørup, der i sin ph.d.-afhandling ”Arbejde og sygdom” via politiken.dk 20/8 bl.a. giver udtryk for, at reformer som førtidspensionsreformen og fleksjobreformen har været dundrende fiaskoer: »Først og fremmest er der ekstremt få, der er kommet tættere på et job (…) De borgere, som reformerne retter sig mod, er jo netop syge og handikappede, der ikke er i stand til at arbejde. Det værste er dog, at reformerne har forværret livskvaliteten for tusindvis af mennesker.«

Og på 3f-fagbladets hjemmeside 28/9 kan vi læse om, hvad 2.000 borgere mener om ressourceforløbet. Et spørgsmål er: »Jeg har fået et bedre billede af mine muligheder på arbejdsmarkedet?« 54 pct., som er færdige med ressourceforløb, mener nej (1.991 har svaret).

Andet spørgsmål er: »Jeg har fået en større tro på, at jeg kan komme i job (eller uddannelse)?« 51 pct., som er færdige med ressourceforløb, mener nej (1.991 har svaret).

Gør dog noget ved det

Det er ikke bare nok at skrive debatindlæg om det – især ikke når HD er folketingsmedlem.

Så mit ønske til ham er at tage ”skeen i den anden hånd”, og at han sammen med de andre 178 folketingsmedlemmer får kigget på teksten vedrørende ressourceforløb og ændrer den, så vi ikke får flere historier om senge- og 5 min. praktikker.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tvivlsomme forudsætninger for brutale nedskæringer

Keld Hvalsø, Lone Norlander
Byrådet i Aarhus bør aflyse den store nedskæringsrunde, som brutalt vil ramme skoler, daginstitutioner, ældre, udsatte grupper, kulturlivet og mange andre.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her