Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Kræftplan IV i Region Midtjylland er interessant

Der er flere gode takter i Kræftplan IV, særligt med hensyn til indkøb af nyt udstyr til scannere og strålekanoner samt forebyggelse.

Regeringen, her med sundheds- og ældreminister Sophie Løhde, præsenterede for nylig sin kræftplan. Foto: Lars Krabbe

Som hhv. formand og næstformand i Region Midtjyllands udvalg vedr. kræft har vi med stor interesse læst Kræftplan IV fra regeringen, som blev præsenteret tidligere på ugen.

Der er flere gode takter i Kræftplan IV, særligt med hensyn til indkøb af nyt udstyr til scannere og strålekanoner, behandling på patientens præmisser og forebyggelse.

Vi ser frem til i samarbejde med vores hospitaler, afdelinger og medarbejdere at udmønte planen i Region Midtjylland.

I Region Midtjylland hilser vi den behandlingsansvarlige læge velkommen, men vil gerne henvise til, at man på Aarhus Universitetshospital har gode erfaringer med mindre teams af få centrale medarbejdergrupper.

Patienten i centrum kræver ikke blot læger, men flere faggruppers deltagelse, f.eks. dygtige sygeplejersker, som alle kender patientens tilstand og sygdomsbillede.

Nyt udstyr

Det er godt, at regeringen vil prioritere, at regionerne kan købe det nyeste og mest moderne udstyr til kræftbehandling, da det nyeste udstyr giver den mest skånsomme og præcise behandling af høj kvalitet.

Flere gode initiativer

Der har været kritik fremme om manglende forebyggelse af kræft, og her kommer Kræftplan IV med flere gode initiativer.

Vi ved fra folkesundhedsundersøgelsen ”Hvordan har du det”, at netop unge på erhvervsskoler vil nyde godt af en forebyggelsesindsats.

Derfor synes vi, at det er et godt initiativ at sidestille erhvervsskolerne med andre ungdomsuddannelser og forbyde rygning på skolernes område.

Vi mener dog, at alkoholforbrug også har en betydning for antallet af kræfttilfælde, og derfor kunne man med fordel se på danskernes ret høje alkoholforbrug.

Tæt på borgeren

Region Midtjylland har taget initiativ til at få udarbejdet en strategi for samarbejde med kommunerne om rehabilitering, herunder selvfølgelig også efter et kræftforløb.

Vi har flere og flere, der lever længe med kræft og har brug for regelmæssig systematisk støtte og hjælp til senfølger. Støtten og indsatsen her skal foregå i kommunalt regi – tæt på borgeren.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vores massive svigt af ældre medborgere

Hardy Mikkelsen, miljøchef, Holme Parkvej 284, Højbjerg
Vi fralægger os som samfund ansvaret fuldstændigt. Og imens har tricktyvene kronede dage med at bestjæle vore ældre medborgere.

Debat: Timemodellen harmonerer ikke med trenden i tiden

Steen Christensen, lodsejerforeningen for Stilling-Solbjerg Sø, Stilling Kirkevej 12, Skanderborg
Kære (Bane)Danmark Først og fremmest skal jeg anføre, at vi i lodsejerforeningen på ingen måde kan tilslutte os timemodellen, uanset hvilken linjeføring der anvendes, idet vi finder togtransport over så relativt korte afstande ufleksibel og forældet.

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Campingtendenser 2018: Vi skal lære at sige glamping
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Fyld din bolig med stærke Wi-Fi-signaler
Måske skal du have en Mesh-router – i hvert fald hvis du har en stor bolig. Router-typen er det nye, hotte inden for trådløse netværk. Her hjælper vi dig med at sikre Wi-Fi ud i den fjerneste krog. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her