Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Beder-Bering-vejen på vej

Generelt om ”eksperter” kan man sige, at det er svært at finde to, der er enige.

Al den tunge trafik, som kommer fra E45, skal uden om tætbebyggede områder. Arkivfoto: Casper Dalhoff

Med stor undren kan man læse i denne avis om en mand, der mener, at nu må et specielt parti da komme til den erkendelse, at eksperterne er klogere end en byrådspolitiker. Efter at have studeret alt det, der har været fremme om sagen de seneste mere end 30 år, må jeg sige, at det omvendte nok mere er tilfældet.

Generelt om ”eksperter” kan man sige, at det er svært at finde to, der er enige. Man har ligefrem fornemmelse af, at findes der to eller flere enige, står vi over for en sammensværgelse.

Ser vi konkret på det gamle projekt, der er opstået i en nok velmenende mands hoved i Amtsvejvæsenet for knap 50 år siden. Den samme velmenende mand var måske også ansvarlig for anlægget af Danmarks mest usikre vejstykke fra Løgten til Tirstrup. Et af de vejstykker i Danmark, der har krævet flest dødsulykker – og efter min mening er skyld i, at Tirstrup-lufthavnen går nedenom og hjem.

Hvorfor skal vejen linkes til Odder-omfartsvejen og landevejen mellem Malling og Beder – og således føres midt igennem den nye by ved Malling – og ikke til den nye store rundkørsel syd for Malling?

Tracéet har eksperterne i Teknik og Miljø stort set kørt videre med ”Det giver nok mindst ballade” – selvom byerne langs vokser og vokser. VVM-undersøgelsen fokuserer også på den oprindelige nordlige løsning uden at behandle de to ”sydlige” ordentligt.

Den nordlige kommer tæt på to byer og vil genere rigtig mange borgere i forhold til mere sydlige løsninger. Men, siger rådmanden Kristian Würtz, alle løsninger generer nogen.

At byrådet i 2014 vedtog en udtalelse vedr. udbygningen af Rute 26 (motorvejen til Viborg) syd for Sabroe og Mundelstrup, der nøjagtigt svarer til ovenstående – men det er altså henvendt til Vejdirektoratet (staten) og i den anden ende af kommunen. Byrådet føler sig altså hævet over eksperterne i staten – berettiget i dette tilfælde, så absolut.

Hvis byrådet nu tager konsekvensen af dette dets egne udtalelser, kan det med rette igen stille et par spørgsmål, som endnu ikke er besvaret af eksperterne. Og husk, at ingen fornuftige mennesker tror på, at B-B-vejen ikke ender som en firesporet vej!

Hvad er forskellen

Angående de skitserede linjeføringer: Hvad er forskellen i antal generede borgere ved de tre linjeføringer – hver for sig opgjort i henseende til luftforurening, støj og grundvandsrisici (husk, at den fremherskende vind er vestlig)?

Og med hensyn til den overordnede linjeføring – interkommunalt: Hvorfor skal vejen linkes til Odder-omfartsvejen og landevejen mellem Malling og Beder – og således føres midt igennem den nye by ved Malling – og ikke til den nye store rundkørsel syd for Malling?

Det sidste spørgsmål er nok det springende punkt. Al den tunge trafik, som kommer fra Odder-området og nok også Horsens pga. tilstandene på E45, vil blive tungtvejende på den nye vej, som evt. kommer. Den trafik skal så vidt muligt uden om tætbebyggede områder – og lad det blive snart.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Bredside mod landbruget savner substans
Troels Toft, sektordirektør for planteproduktion, SEGES Aarhus N
Risikoen for at få kræft hos en gennemsnitsdansker ligger på 1 – og på 0,7 for landmænd. Denne befokningsgruppe har altså en markant lavere kræftrisiko.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Du har faglige vanskeligheder

Henriette Pedersen, socialrådgiverstuderende Aarhus N

Debat: Vi har alle sammen brug for feminisme

Clara Højte Mulvany, formand i SF Ungdom Århus Louis Hammerichsvej 5 Aarhus
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her