Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Den østjyske motorvej er ikke glemt – men gemt

Hvem ved, om der ikke allerede nu var en klar afklaring om udvidelsen af E45, hvis den tidligere regering stadig sad ved roret?

Sekretariatschefen i Aarhus Transport Group er ikke imponeret over Venstre-regeringens indsats for at få udvidet den østjyske motorvej. Foto: Casper Dalhoff

Kom erhvervs- og vækstministeren ikke lidt for let omkring, at E45 ikke er glemt af regeringen i sit indlæg 7/11 i JP Aarhus.

Jeg tror ikke, at der er en politiker i Østjylland med bare lidt respekt for sig selv, som ikke både før og efter valget har ytret sig om, at udvidelsen af E45 er meget vigtig, og at der snart skal ske noget. Så det kommer da ikke bag på nogen, at Troels Lund Poulsen også har denne holdning.

Problemet omkring E45 er jo ikke et nyt problem, så hvorfor er det så ikke prioriteret højere? Jeg har svært ved at se, hvilke vejprojekter der er vigtigere i dagens Danmark. Hvorfor har de ”stærke” østjyske politikere med Troels Lund Poulsen i spidsen ikke formået at få en konkret handling ind i regeringsgrundlaget i stedet for, »at vi løbende vil sørge for at forbedre fremkommeligheden« – men hvornår er ”løbende”? Om to år eller om 10 år?

Det kan undre, hvorfor hele projekt E45 nu pludselig ikke har en prioritet, som gør, at der er afsat penge i finansloven.

Troels Lund Poulsen understreger, at det første skridt var at vælge den nuværende regering. Uden at være politisk, det er ikke Aarhus Transport Groups lod, kan man så være sikker på det?

Der var klare udmeldinger fra den tidligere trafikminister, da han ved selvsyn tidligere på året var ved E45, hvor han understregede, at E45 havde absolut højeste prioritet, så hvem ved, om der ikke allerede nu var en klar afklaring om udvidelsen af E45, hvis den tidligere regering stadig sad ved roret?

Desuden kan henvises til en faglig undersøgelse, som Infrastrukturkommissionen har foretaget. Den konkluderede, at en udvidelse af E45 var det projekt, som vil have den højeste økonomiske værdi blandt alle vejanlæg i Danmark. Det taler vel sit helt eget sprog.

Aarhus Transport Group holder en transportkonference den 19. januar 2016 i det nye Havnehus på havnen i Aarhus, og Troels Lund Poulsen er hermed inviteret til at uddybe sine argumenter for, hvorfor det går så langsomt med udvidelsen af E45.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Molslinjen sjofler Ebeltoft

Trine Gregorius | Ole Bollesen

De seneste par år har Molslinjen gradvist reduceret antallet af afgange på ruten mellem Odden og Ebeltoft.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Eksperter: Frygt for ringere ældrehjælp spiller ind, når ældre vælger at flytte tættere på børn og børnebørn

Ønsket om at være tæt på børn og børnebørn får ældre til at overveje at forlade hjembyen og flytte tættere på familien, viser en spørgeundersøgelse. Men også udsigten til ringere hjemmehjælp og ventelister på plejeboliger har betydning for deres beslutning om at flytte, mener eksperter. Kurt Madsen og Ellen Nørgaard forlader Vestjylland for at slå sig ned tættere på familien.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Himmelbjerget er smuk i al sin enkelhed

Erling Melgaard Jarsbo
Himmelbjerget og omgivelserne trænger på ingen måde til udbygning med "hypet bras" og forgængeligt ragelse.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her