Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Medborgercenter i Højbjerg – igen, igen?

Et nyt medborgerhus bør placeres i tilknytning til Lyseng Idrætscenter, hvis kommunen finder det nødvendigt – borgerne har ikke bedt om det.

Indvendingerne mod en omlægning af trafikken i Højbjerg og mod den øgede trafikbelastning af Oddervej er blevet endnu mere relevante, selv uden den planlagte såkaldte ”Højbjerg Plads”. Dertil kommer det nye Moesgaard Museums betydelige succes, der langt overstiger forventningerne. Arkivfoto: Carsten Ingemann

Bygherre Claes Remien har udarbejdet et nyt forslag til et butikscenter ved Oddervej i Højbjerg, som på de væsentligste punkter er uændret i forhold til det tidligere, der mødte massive protester fra beboere i området.

Ydermere opererer det med en forøgelse af bebyggelsesgraden i forhold til det første, der allerede overskred den bebyggelsesgrad, der var tilladt i den eksisterende lokalplan. Projektet indeholder stadigvæk supermarked, mindre butikker, fitnesscenter og kontorer, som borgerne i Højbjerg ikke har behov for.

Rigeligt af supermarkeder

Supermarkeder er der mere end rigeligt af i området. Brugser, Føtex, Rema1000, Aldi m.fl. Specialbutikker har vi i Skådecentret samt på Kridthøj Torv og Rundhøj Torv, og i løbet af 2014 er der åbnet to bagerbutikker på Rosenvangs Allé. Både i Skådecentret og på Rundhøj Torv står lokaler tomme, ligesom der på Oddervej er ikke færre end tre butikker/kontorlokaler til salg eller leje på blot få hundrede meter syd for Emiliedalsvej.

Endnu større trafikale problemer på Oddervej kan undgås, hvis et eventuelt medborgerhus i stedet bliver placeret ved Lyseng Idrætscenter, hvilket der allerede foreligger et gennemarbejdet forslag til.

Et fitnesscenter er ligeledes overflødigt, idet Fitness World 2/1 åbnede en afdeling i Skådecentret.

Indvendingerne mod en omlægning af krydset Hørhavevej/Oddervej og mod den øgede trafikbelastning af Oddervej er blevet endnu mere relevante. Trafikbelastningen er selv uden den såkaldte ”Højbjerg Plads” så massiv, at der på visse tidspunkter af dagen er kilometerlang kødannelse.

Moesgaards succes

Det nye Moesgaard Museum er blevet en sådan succes, at besøgsantallet (70.000) de første to måneder langt oversteg forventningerne. Dette betyder en yderligere trafikbelastning af Oddervej og udgør i sig selv et uløst problem.

Endnu større trafikale problemer på Oddervej kan undgås, hvis et eventuelt medborgerhus i stedet bliver placeret ved Lyseng Idrætscenter, hvilket der allerede foreligger et gennemarbejdet forslag til. Og så kunne der bygges boliger på de grunde, som Remien allerede ejer, og som trænger til fornyelse (og længe har manglet simpel vedligeholdelse) – boliger, som på organisk vis passer ind i det eksisterende boligområde. Naturligvis under forudsætning af, at lokalplanen overholdes.

Med en placering af et medborgerhus i tilknytning til Lyseng Idrætscenter kunne kommunen spare udgifterne til omlægningen af krydset Hørhavevej/Oddervej og bruge midlerne til finansieringen af denne placering. Hvis altså Aarhus Kommune anser det for så påtrængende nødvendigt at opføre et medborgerhus i Højbjerg. Beboerne i Højbjerg har ikke fremsat noget ønske herom.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kronik: Maj 68 er en mediemyte

Torkil Fonsmark
Slut 1960’erne var en underholdende tid. Men når yngre kolleger har udtrykt misundelse over, at de ikke levede i den tid, må man dog konstatere, at så vildt var det altså ikke.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Himmelbjerget er smuk i al sin enkelhed

Erling Melgaard Jarsbo
Himmelbjerget og omgivelserne trænger på ingen måde til udbygning med "hypet bras" og forgængeligt ragelse.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her