Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Hvor er alle Kim Larsen-fans, når de svageste bliver ramt?

Foto: Andreas Haubjerg/Ritzau Scanpix

Forleden var der i flere byer mindeoptog for sangeren Kim Larsen, som lige er gået bort. Det er rigtig godt og dejligt.

Men når der er demonstrationer til kamp for de svageste i samfundet, kommer der kun ganske få mennesker.

Dog var der til en demonstration i Aarhus den 7. januar 2011 ca. 1.500 mennesker til demonstration for at sige nej til nedskæringer på social-, psykiatri- og handicapområdet i Aarhus Kommune på 400 mio. kr. fra år 2011 til år 2014. Ellers har der nok været maksimalt 300 deltagere til sådanne demonstrationer.

Groft sagt, så forstår jeg ikke helt, hvorfor der skabes landesorg over Kim Larsen og samles over 30.000 mennesker til optog, når der kun kan samles max. 300 mennesker til protester mod forhold, hvor mange mennesker rammes personligt

Ja, Kim Larsen var en stor kunstner, som ramte os alle, men jeg tror, at vi alle sammen kender en, som enten har en psykisk lidelse, eller som er socialt udsat, ramt af kontanthjælpsloftet, udsat for uendelige ressourceforløb, en, som burde have fået tilkendt førtidspension, eller som skal tvangsflyttes fra et ghettoområde.

Groft sagt, så forstår jeg ikke helt, hvorfor der skabes landesorg over Kim Larsen og samles over 30.000 mennesker til optog, når der kun kan samles maks. 300 mennesker til protester mod forhold, hvor mange mennesker rammes personligt – både på sjæl, på krop og på økonomien. Derfor spørger jeg, hvor er de tusinde mennesker, som egentlig burde være med til demonstrationer i forhold til de svageste medborgere?

Derfor håber jeg også på, at mange flere mennesker vil møde op til demonstrationer, hvor vi viser modstand mod uretfærdigheder, som beskrevet ovenfor.

Skriv din mening om forholdene i Aarhus, Østjylland og Region Midtjylland til JP Aarhus – klik her og læs, hvordan du sender et debatindlæg.

Følg
Jyllands-Posten
Debat: Jeg elsker at bo i den hårde ghetto
Irene Brandt
Lad være med at hetze mod boligområder, hvor de færreste beboere magter at tage kampen op.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
179 km i ufattelig skønhed: Her tager den grønne ø sig smukkest ud
Ringen rundt om Kerry begynder i Killarney og er en af de smukkeste ruter i Irland. En 179 km lang rundtur om Iveragh-halvøen i et evigt skiftende landskab af søer, bjerge, bakker, enge, strande, klipper og hav. 
Se flere
179 km i ufattelig skønhed: Her tager den grønne ø sig smukkest ud
Ringen rundt om Kerry begynder i Killarney og er en af de smukkeste ruter i Irland. En 179 km lang rundtur om Iveragh-halvøen i et evigt skiftende landskab af søer, bjerge, bakker, enge, strande, klipper og hav. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her